Menu

Un gest de o democrație solidă, autentică

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_costi_raiul_meu.jpg

 

 

 

 

 

 

Nu am mai auzit să se fi întâmplat așa ceva, dar e foarte bine că se întâmplă. Se știe că primarii, cei care administrează România reală, sunt cei mai legați de lucrurile concrete și cei mai înțelepți din clasa politică. De multe ori mi-am spus că dacă primarii ar face legi, ele ar ieși impecabile și iată că acest lucru se ițește pe la Vâlcea.

O știre mi s-a părut extrem de importantă, nu doar pentru prezent, ci și pentru viitor. După cum se știe, Codul Administrativ a fost respins la CCR și procedura legislativa va fi reluată. În context, președintele CJ Vâlcea Constantin Rădulescu a discutat cu primarii unele amendamente. Iată întreaga știre:

„La solicitarea unui grup de primari din judeţul Vâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a organizat, la sediul instituţiei, o întâlnire informală, în cadrul căreia au fost discutate aspecte de ordin legislativ referitoare la Codul Administrativ.
Cu acest prilej, s-a stabilit ca până săptămâna viitoare să fie redactat textul unui amendament la Codul Administrativ, text ce va fi depus la cabinetele preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului României, respectiv, Senat şi Camera Deputaţilor, în vederea promovării şi adoptării de proceduri legale.
Textul amendamentului va fi transmis şi parlamentarilor vâlceni, în scopul susţinerii acestuia, şi va fi făcut public după semnarea sa de către edilii vâlceni şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.”

Sunt foarte curios să aflu, la momentul potrivit, ce propuneri au avut primarii (sper că nu e vorba doar de pensii speciale, cu toate că şi ele sunt normale fiindcă oamenii îşi întrerup cariera profesională) în aşa fel încât Codul Administrativ să fie şi constituţional şi eficient, fiindcă despre eficienţă vorbim, edilii având nevoie să fie cât mai autonomi, mai liberi.

Spuneam că idea mi s-a părut excelentă şi pentru viitor, iar Costi Rădulescu ne surprinde din nou pozitiv. Astfel de întâlniri cu iz legislativ ar trebui peroamentizate în Vâlcea şi apoi ideea să fie difuzată în ţară.

Primarii ştiu întotdeauna ce e bine şi ce e rău în legi.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK