Menu

Senatorul PSD Matei Constantin Bogdan: CEO şi CET GOVORA vor fi scutite de la plata certificatelor verzi

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_matei-senator-psd.jpg

 

Plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată, a adoptat astăzi o propunere legislativă, al cărei inițiator sunt alături de alţi senatori și deputați, pentru modificarea Legii nr. 20/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea articolului 8 alin.(1)din Legea 20/2008, în sensul exceptării de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracția, prepararea și manipularea cărbunelui.

Costul certificatelor verzi aferente consumului exploatărilor miniere conduce la creșterea prețului de vânzare al Complexului Energetic Oltenia, Complexului Energetic Hunedoara și CET Govora.

Modificarea este propusă ca urmare a faptului că schema de ajutor de stat prin certificate verzi, de susținere a producerii energiei din surse regenerabile a afectat costurile producătorilor de energie din surse convenționale, conducând la creșterea prețului final către consumator.

Această propunere legislativă a fost adoptată cu 73 voturi pentru, 12 abțineri și 0 împotrivă.

Matei Constantin Bogdan - Senator PSD de Vâlcea

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK