Menu

Senatorul PSD Constantin Bogdan Matei susține drepturile persoanelor cu handicap grav sau accentuat

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_matei-senator-psd.jpg

Senatorul PSD de Vâlcea, Constantin Bogdan Matei este unul dintre inițiatorii propunerii legislative pentru completarea art. 27 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Potrivit Expunerii de motive, persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot fi scutite de plata dobânzii pentru achiziționarea unui singur autovehicul.

Conform art. 27 din Legea nr. 448/2006, republicată în 2008, persoanele adulte cu handicap grav și accentuat pot beneficia de credite a căror dobândă se suportă din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Județene pentru achiziționarea unui singur mijloc de transport cu condiția plății la scadență a ratelor creditulu. Procedura se aplică numai în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achizționarea unui singur autovehicul.

Pentru aceste persoane autovehiculul este o necesitate stringentă și necesară în desfășurarea activităților zilnice.
Ținând cont de faptul că autovehiculul este un bun care se uzează cu trecerea timpului, inițiatorii consideră că sprijinul acordat la achiziționarea unui nou autovehicul o data la 15 ani, dar nu mai mult de 2 ori, reprezintă un act de decență și justiție socială de care statul trebuie să dea dovadă, motiv pentru care au supus Parlamentului spre dezbatere și adoptare această propunere legislativă.

Proiectul legislativ a primit avize favorabile de la Consiliul Economic şi Social și de la Consiliul Legislativ, fiind înregistrat la Senat pentru dezbatere.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK