Menu

Pesceana: Câștigătorii Concursului „Vâlcea - colţ de rai” 2018, secțiunea pictură pe temă religioasă (icoană)

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_scoala-pesceana.jpg

Biblioteca Pesceana în colaborare cu școala, în cadrul festivităților de încheiere a anului scolar, și-au desemnat căștigătorii Concursului „Vâlcea - colţ de rai” 2018, secțiunea pictură pe temă religioasă (icoană), potrivit bibliotecivalcene

Jurizarea a fost efectuată de profesorul de limba si literatura română Cecilia Trasca, instructorul Codoi Constantin și bibliotecarul Diaconu Paul, fiind desemnate câștigătoare următoarele lucrări:

Sectiunea. Pictura pe tema religioasa(icoana)

Premiul I DUSU11 clasa-IV-a
Premiul II ALY19 clasa-IV-a
Premiul III LULU23 clasa -IV-a

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_pesceana-1.jpg

Concursul este organizat şi se desfăşoară pe teritoriul judeţului Vâlcea, în bibliotecile publice locale (Municipală Drăgăşani, orăşenesti şi comunale și Biblioteca Judeţeana „Antim Ivireanul”), cu utilizarea echipamentelor şi tehnologiilor primite donaţie prin Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea”.

Concursul este parte a proiectelor conexe şi ulterioare Biblionet, prin care se asigură sustenabilitatea acestui program şi se contribuie la crearea „dependenţei” comunităţilor vâlcene de biblioteca publică locală.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_pesceana-2.jpg

Acesta are cinci secţiuni, după cum urmează: proză scurta/ eseu, poezie, pictură/desen, pictură cu temă religioasă (icoană), creații video.

În cinstea aniversării Centenarului Marii Uniri, tematica din acest an al concursului- de asemenea la libera alegere a competitorilor - a fosti extinsă: creaţiile din toate cele cinci secţiuni ale concursului vor reflecta/ pot reflecta viziunea autorului cu privire la cum va arăta România (în general) sau Vâlcea (în particular), peste încă o sută de ani. Dacă în cadrul secţiunii «Pictură pe temă religioasă», viziunea cu privire la tematica legată de Centenar este mai dificil de exprimat, atât proza şi poezia, cât şi desenul/ pictura sau creaţia video nu au limite în exprimarea artistică pe această temă.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_pesceana-3.jpg

Obiectivele Concursului„Vâlcea - colţ de rai” 2018 sunt:

1. atragerea către biblioteca publică locală a unui număr cât mai mare de copii talentaţi

2. punerea în valoare - promovarea în online şi premierea în cadru festiv la Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" Vâlcea - a aptitudinilor creativ-literar-artistice ale acestora - înnăscute, dobândite în timpul instrucţiei şcolare sau manifestate ca "pasiune" de moment

3.conştientizarea importanţei Centenarului Marii Uniri, de către toţi participanţii la proiect şi exprimarea viziunii proprii cu privire la cum va arăta România/ Vâlcea peste încă o sută de ani.

Partenerii concursului sunt Cercul de la Râmnic/ „România - Grădina Maicii Domnului”, Societatea Culturală "Anton Pann", Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor” - Filiala Vâlcea, Cenaclul „Petale”, oameni de cultură, edituri, sponsori.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK