Menu

Comuna Milcoiu (Vâlcea), încărcată de istorie și legende

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_primar-milcoiu-daniel-musat.jpg

Situată între Râul Topolog și Dealul Negru, comuna Milcoiu este poarta de intrare, dinspre est, în județul Vâlcea, potrivit Ramnicu Valcea Week . Emblematică, prin denumire, Milcoiu, este străbătută de E81, iar din Dealul Negru ne cucerește o vastă panoramă a Văii Topologului. Încărcată de istorie și legende, Milcoiu se modernizează pentru că autoritățile locale tratează cu deosebită atenție problemele comunei și ale locuitorilor celor șase sate.

Primarul Daniel Mușat spune că ”...sunt multe de făcut în comună, dar prioritare sunt alimentarea cu apă, canalizarea și asfaltul. Lumea rurală s-a modernizat și are nevoie de apă în casă și asfalt la poartă.

Anul trecut am  semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), contractele de finanțare  pentru proiectul de extindere rețea distribuție în sat Ciutesti-Lunca, în valoare de 40,937.72 lei și pentru proiectul de modernizare – asfaltare a DC 27 km (0+000 – km 1+130),in valoare de 78,137.90 lei și altul pentru modernizare și asfaltare DC 26 km și DC 28 km, în valoare de 2,803,975.00, precum și realizare podețe în comuna Milcoiu, în valoare de 475,274.40. Pentru extinderea de apă în satul Ciutești s-a și ținut licitația, DC 27 este finalizat, iar DC 26 și DC 28 sunt în curs de execuție.

Pe Valea Comencii urmează să se construiască 6 podețe, iar în satul Șuricar, mai este nevoie de un kilometru de rețea de apă, pe care o vom face cu bani de la bugetul local. Așadar, după procedurile privind licitațiile pentru realizarea execuțiilor acestor obiective, în primăvară se vor demara lucrările și toate satele comunei Milcoiu vor avea alimentare cu apă.”

În ceea ce privește modernizarea drumurilor locale, edilul pregătește  un proiect care vizează asfaltarea restului de 30% de drumuri vicinale și ulițele din comuna Milcoiu care încă nu sunt asfaltate.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN