Menu

Primarul Florinel Constantinescu vă invită să participați la Călimănești la Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XII-a și la Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a IX-a

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_Tabara-Nationala-de-Teatru-FLORIN-ZAMFIRESCU-1.jpg

În perioada 17-27 Iulie, 2018, Primăria orașului Călimănești organizează în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XII-a și în colaborare cu Fundația Act.or.Art, București, Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a IX-a, manifestări culturale menite a promova excelența în educație și potențialul cultural al orașului Călimănești.

Festivitatea de deschidere oficială a acestora va avea loc Miercuri, 18 iulie, 2018, ora 18:00 pe terasa Hotelului Central din Călimănești, în cadrul careia vor putea fi admirate creații artistice realizate în cele 11 ediții anterioare ale taberei de pictură.

Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007, a devenit o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural- artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la educarea gustului publicului, la intensificarea legăturilor între artiști și la punerea în valoare a profesiilor artistice.

Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P. filiala Vâlcea, 10 personalități artistice din România și Republica Moldova: Sorinel Cârstiuc, Mirela Hagiu, Ion Jabinschi, Valeriu Jabinschi, Lucia Juncă, Gheorgeh Mosorescu, Cătălin Negrea, Tina Popa, Marin Răducu și Ramona Șlug - ale căror creații atistice realizate pe parcursul taberei le veți putea admira în cadrul expoziției finale, care va avea loc Joi, 26 Iulie 2018, ora 18:00, pe Terasa Hotelului Central.

Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu” de anul acesta, organizată sub coordonarea Prof. Emerit. Dr. Florin Zamfirescu și a Lect. Univ. Ștefana Samfira, cu participarea coregrafei Adian Cezar și a actorului Thomas Ciocșirescu, reunește studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Arta Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București

Proiect inițiat în anul 2009 din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale, ediția din acest an a Taberei de creație invită la participarea și implicarea celor interesați în atelierele de dezvoltare personală prin teatru, atelierele de dans, ateliere de dicție și recitare, să se bucure de spectacole de teatru în aer liber.

De asemenea, concursul de dans pe perechi, ajuns la ediția a III-a și a II-a ediție a concursului de recitare îmbogățesc și oferă ocazia iubitorilor de muzică, dans și poezie de a-și pune în valoare talentul.


Vă invităm să particpați la desfășurarea acestor activități.

PRIMAR,
Dr. FLORINEL CONSTANTINESCU

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK