Menu

Despre Portocalele din presă care paradesc primari. De pildă, pe Dumitru Pearcu din TOMŞANI

f_350_200_16777215_00_images_pearcu_primar_1.jpgExistă o linie de demarcaţie între critică şi ură pe care, de la o vreme, unii jurnalişti o trec cu dezinvoltură.

Poate nici nu sunt jurnalişti, fiindcă profesionalul începe cam pe acolo unde se încheie personalul.

De pildă, eu şi alţi colegi din presă scriem de ani de zile critic şi muşcător de ironic despre liderul PNL Vâlcea Cristian Buican. Se vede însă că nu încape ură în aceste materiale de presă şi că am ieşi oricând să vorbim cum eroul nostru negativ, la o cafea, pentru o cât mai justă informare.

Am citit zilele trecute un articol care afirmă că primarul Dumitru Pearcu din Tomşani nu mai vrea să finanţeze învăţământul , drept pentru care şcolile din comună vor paraliza.

„Mai exact, şcoala va fi nevoită de acum încolo să susţină financiar cheltuielile clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea, a terenurilor aferente şi a microbuzului şcolar”, se arată în articol.

Evident că situaţia prezentată de presă este atât de absurdă, încât nu poate fi reală.

Şi nici nu este reală, dar nu mai intru în amănunte.

Tonul articolului e devastator, plin de superioritate şi de ură. Este ca şi cum ziaristul ar fi un fel de Portocală din presă, hotărât să paradească la primari.

Situaţia de la Tomşani ţine de o anumită tensiuni recentă între primar şi directorul şcolii, poate şi de anumite interese politice, totul culminând cu interpretări de cuvinte din lege.

În acest timp, învăţământul decurge normal, microbuzul merge, primăvara vine.

Atrag, cu toată dragostea, atenţia că ziaristul nu e procuror, iar dacă se consideră astfel măcar să nu fie procurorul Portocală.

Caz în care ziaristul devine Z...(nu mai zic, că tocmai a fost 8 Martie).

Reacţia primarilor va fi pe măsură şi mă întreb ce l-o fi determinat pe primarul Timişoarei să spună că unii oameni din presă sunt paraziţi sociali şi prostituate.

E nu îmi asum asemenea termeni, rămân însă la comparaţia cu Portocală.

 

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK