Menu

O pagină de istorie a presei vâlcene scrisă eronat de Petre Tănăsoaica

f_350_200_16777215_00_images_tanasoaica_smeoreanu.jpgPetre Tănăsoaica nu mai scrie pe hârtie, scrie pe net. Eu zic că e foarte bine, cititorii pe calculator şi telefon sunt infinit mai mulţi decât cei de ziar, dar nu pot să nu îmi aduc aminte cum ne trata pe toţi aceştia de pe net amicul meu. Ba că nu suntem ziarişti, ba că suntem fiţuici etc. De aia nu e bine să te dai mare în viaţă, primeşti lecţii când nu te aştepţi.

Dar nu acesta este subiectul.

De curând, am citit, pe calculator, o rememorare a lui P.T. care e total incorectă. Iat-o:

“Cel care a vrut, însă, de la început să frângă Viaţa Vâlcii a fost Gheorghe Smeoreanu, prietenul nostru cel mai apropiat, din copilărie. În urmă cu o lună el era cel care anunţa ieşirea din joc a ziarului Viaţa Vâlcii. El a făcut, substanţial sprijinit de Iulian Comănescu, un săptămânal cu Dumitru Tărăşenie, după negocieri strânse cu subsemnatul ca să le predau ziarul. N-a ţinut figura!”

Fiindcă până la urmă va fi scrisă şi istoria presei vâlcene, nu vreau să las această relatare falsă fără să o amendez.

Mai întâi, trebuie spus că eu şi alţi doi asociaţi de la Curierul zilei din Piteşti am avut 50% pe hârtie şi legal din ziarul lui Petre Tănăsoaica. Aşadar, 50% din acest ziar a fost conceput şi finanţat de mine. Adică nu am frânt, cum zice domnul ziarist, ci am construit.

De ce am renunţat la jumătatea mea de proprietate ? Simplu. Începusem să bag de seamă spre ce se îndreaptă Petre Tănăsoaica, adică spre neplata impozitelor şi taxelor, a furnizorilor. Nu voiam să înregistrez datorii de miliarde şi bine am făcut. Dacă nu cedam la vreme cei 50%, acum alergau ANAF-ul şi creditorii după mine cum aleargă după domnul amic, iar asta e nu doar jenant pentru un ziarist, ci şi nesănătos pentru orice om.

În legătură cu preluarea ziarului Viaţa Vâlcii, altă prostie. Doru Tărăşenie, pe care l-am întrebat zilele astea dacă îşi mai aduce aminte cum era treaba, mi-a spus că pot să îl citez:

„Din compasiune pentru Petrică, am vrut să îl luăm în echipă. Să facem un ziar puternic reunind forţele jurnalistice. Nu a vrut şi l-am lăsat în pace, dar ceea ce se întâmplă în prezent arată că a greşit.”

Petre Tănăsoaica este un ziarist excelent care moare de vanitate.

Prezenţa sa crâncenă de partea unui anumit politician de joasă speţă din Vâlcea îşi are rădăcinile în faptul că Puterea, la care se referă el atât de des, i-a refuzat un contract uriaş în 2016. Cică el era Petre Tănăsoaica şi avea cotidian, aşadar trebuia servit din genunchi.

Uite că nu l-a servit nimeni, ceea ce l-a radicalizat pe omul nostru şi l-a făcut mare idiolog anti PSD.

Măcar să nu fi fost din pricina banilor !

Opinia mea este că un Petre Tănăsoica fără ifose, unul capabil să priceapă că nu mai trăieşte vremuri de glorie, că mai întâi trebuie să munceşti şi abia apoi să pretinzi ceva, ar fi extrem de util presei din Vâlcea.

Dar cum să îi scoţi figurile din cap lui Petre, să rămână numai scrisul ?

Greu de găsit soluţia, dar anul acesta voi încerca.

 

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK