Menu

Înțeleaptă decizia cu alegerile sandviș

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ciolacu_ciuca_33.jpg

 

 

 

 

 

Stabilirea alegerilor prezidențiale pentru 24 noiembrie și 8 decembrie, cu alegerile parlamentare făcute sandviș, pe 1 decembrie, este cea mai înțeleaptă decizie.

România va avea timp să asimileze rezultatele alegerilor din Franța și Regatul Unit, iar ceea ce este cel mai important, va cunoaște numele viitorului președinte al SUA, unde alegerile vor avea loc cu aproape trei săptămâni înainte. Pe Potomac se va decide rapid cine e mai potrivit pe Dâmbovița. Ca să nu mai spun că în acest fel i se dă un diazepam și lui Klaus Iohannis, cel care începuse să fie agitat că va trăi cu fantoma succesorului la Cotroceni, riscul fiind ca neamțul să dea dispoziții bezmetice prin intermediul SPP.

Desigur, e important și faptul că până atunci se așează lucrurile și la Bruxelles, iar la Kiev, Zelenski va avea timp să întoarcă pe toate fețele propunerile, de fapt ordinele de încetare a războiului despre care vorbește Donald Trump.

La limită, până atunci ne vom lămuri și dacă administrația Partidului Democrat va forța nota pe front și îi va cere neamțului să ne împingă într-un semi – semi – război cu Putin.

În plan intern, va fi vreme suficientă pentru a ne lămuri cât de plagiator sau nu este Geoană, cât a contat simpatia față de el a doamnei Jill Biden, vom putea asculta tihniți și opiniile Anei Birchall despre domnul ”independent”, ba chiar i se oferă timp lui Marcel Ciolacu pentru analize sociologice serioase și, la limită, pentru negocieri cu același Geoană.

Românii pensionari vor primi deja a treia pensie mărită.

Iohannis va afla dacă merge ambasador special al UE în Ucraina sau se așează în fruntea unei liste pentru Senat a PNL pentru a mai trece pe la Cotoceni, ca interimar, în caz că Biden rămâne la Casa Albă și apare vreo rachetă rusească pe plaiul mioritic.

Ciucă își plătește slugărnicia, fiind obligat să intre în turul doi, lângă Ciolacu, altfel, adio, PNL.

Presa are răgazul necesar pentru pre-pre-campanie.

Înțeleaptă decizia cu alegerile sandviș.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN