Menu

Seymour Hersh dezvăluie ce se întâmplă cu Joe Biden, un președinte absent care joacă cărți și bea în Air Force One

f_350_200_16777215_00_images_banner1_hersh_seymour.jpg

 

 

 

 

 

 

Existând un abonament, am primit un mail de la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu un comentariu al lui Seymour Hersh cu privire la confruntarea Biden – Trump. Puteți vedea textul adaptat, în continuare.

Cititorii acestei rubrici știu că declinul președintelui Joe Biden continuă de luni de zile, deoarece el și colaboratorii săi în politică externă au cerut o încetare a focului care nu se va întâmpla în Gaza, continuând să furnizeze armele care fac încetarea focului mai puțin probabilă. Există un paradox similar în Ucraina, unde Biden a finanțat un război care nu poate fi câștigat și a refuzat să participe la negocieri care ar putea pune capăt măcelului.

Realitatea din spatele tuturor acestor lucruri, așa cum mi s-a spus de luni de zile, este că pur și simplu președintele nu mai este acolo, în ceea ce privește înțelegerea contradicțiilor politicilor pe care le duc el și consilierii săi în politică externă. America nu ar trebui să aibă un președinte care să nu știe ce a semnat. Oamenii la putere trebuie să fie responsabili pentru ceea ce fac, iar confruntarea a arătat Americii și lumii că avem un președinte care în mod clar nu este în această poziție astăzi.

Adevărata rușine nu este doar a lui Biden, ci și a bărbaților și femeilor din jurul lui care l-au ținut din ce în ce mai mult ascuns. Este un captiv care s-a degradat rapid în ultimele șase luni. Am auzit de luni de zile despre izolarea din ce în ce mai mare a președintelui față de prietenii săi de odinioară din Senat, care constată că nu le poate întoarce apelurile. Un vechi prieten de familie, al cărui ajutor a fost căutat de Biden în probleme cheie încă de pe vremea când era vicepreședinte, mi-a spus despre un apel plângăcios al președintelui în urmă cu multe luni. Biden a spus că la Casa Albă este haos și că are nevoie de ajutorul prietenului său. Prietenul a spus că a implorat și apoi mi-a spus, râzând: „Aș prefera să sap la canal în fiecare zi decât să merg la muncă acolo”. Un coleg de mult pensionat din Senat a fost invitat de Biden să i se alăture într-o călătorie în străinătate, iar cei doi au jucat cărți și au tras o dușcă sau două în timpul zborului Air Force One. Personalul lui Biden i-a interzis senatorului să se alăture zborului de întoarcere acasă.

Mi s-a spus că izolarea din ce în ce mai mare a președintelui în probleme de politică externă a fost în parte fapta lui Tom Donilon, al cărui frate mai mic, Michael, consilier în campania prezidențială a lui Biden din 2020 și în actualul efort de realegere, a fost parte a echipei care și-a petrecut o mare parte a săptămânii instruindu-l pe Biden pentru dezbaterea cu Trump. Tom Donilon, care are 69 de ani, a fost consilierul pentru securitate națională al președintelui Biden din 2010 până în 2013 și a căutat, fără succes, să fie numit director al Agenției Centrale de Informații.

Având în vedere declinul evident al lui Biden din ultimele luni, este imposibil pentru un străin să înțeleagă de ce Casa Albă a fost de acord cu orice dezbateri cu Donald Trump înainte de alegeri, cu atât mai puțin angajându-se la cea mai timpurie dezbatere prezidențială, prima dintre cele două, din istoria modernă. O idee, mi s-a spus, a fost că, dacă Biden s-ar comporta bine, așa cum a făcut-o în discursul său privind starea Uniunii din martie, problema capacității sale mentale va fi rezolvată într-un fel sau altul. O performanță slabă ar da timp campaniei lui Biden să facă o mai bună pregătire pentru a doua dezbatere programată.

Au existat, de asemenea, presiuni din partea marilor contributori cu fonduri democrați, mulți dintre ei din New York City, să se facă ceva pentru a contracara percepția despre deficiența în creștere evidentă a președintelui, așa cum a apărut în mass-media. Mi s-a spus că cel puțin un lider străin, după o întâlnire închisă cu Biden, le-a spus unora că declinul președintelui era atât de vizibil încât era greu de înțeles cum, așa cum mi sa spus, „ar putea trece prin rigori” ale unei campanii de realegere. Astfel de avertismente au fost ignorate.

Ce facem acum? Unul dintre experții politici de la Washington mi-a spus că Partidul Democrat se confruntă cu „o criză de securitate națională”. Națiunea susține două războaie devastatoare cu un președinte care în mod clar nu este la înălțime, a spus el, și ar putea fi timpul să înceapă să redacteze un discurs de demisie care să se potrivească sau să îl depășească pe cel susținut în martie 1968 de președintele Lyndon Johnson.

„Sunt prinși în capcană”, a spus el despre consilierii seniori de la Casa Albă care sperau că Biden se va descurca într-un fel destul de bine în dezbatere pentru a continua, cu sprijinul atât de necesar al susținătorilor financiari mai sceptici din New York City.

Nu toți cei cu care am vorbit astăzi au fost de acord că este timpul să forțeze demisia lui Biden. „Părerea mea umilă”, mi-a spus un colaborator de multă vreme al Partidul Democrat, „este să las praful să se așeze. Trebuie să examinăm opțiunile realiste înainte ca o reacție rapidă să creeze o scindare internă a Partidului Democrat cu consecințe de amploare dincolo de 2024. Acceptați realitatea , 2024 este probabil dincolo de recuperare în acest moment. Un deal prea abrupt pentru a urca. Planificați și executați un plan pe termen lung și construiți o platformă moderată pentru recuperare și lasă-l pe Biden să rătăcească.

O viziune diferită a fost exprimată de un alt guru politic. „Aceasta este epoca rețelelor sociale – TikTok, Facebook, Instagram și X – și o campanie politică poate merge foarte departe, foarte repede.”

Orice s-ar întâmpla, avem un președinte – acum complet dezvăluit – care pur și simplu poate să nu fie responsabil pentru ceea ce face în campania viitoare, ca să nu mai vorbim de acțiunile sale în Orientul Mijlociu și Ucraina.

Ce s-a întâmplat cu al 25-lea amendament care autorizează vicepreședintele și majoritatea Cabinetului să-l declare pe președinte incompetent? Ce se întâmplă la Casa Albă cu Biden?

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN