Menu

Musca de Coteț

f_350_200_16777215_00_images_banner1_cotet_zambet.jpg

 

 

 

 

 

După cum văd că stau lucrurile, în următorii patru ani, va trebui să ne obișnuim cu bâzâitul unei muște cu barbă și ochi bulbucați. Probabil că așa arată o muscă dacă o privim cu lupa.

Este vorba despre Musca de Coteț.

Musca de Coteț bâzâie strident, ciupește, urcă pe tavan, de unde coboară ca Mig-ul și din nou atacă, încercând să te muște de obraz.

N-ai ce face, e o muscă turbată, flămândă.

Musca de Coteț are și va avea funcția de consilier în cadrul Consiliului Local Pitești. Va bâzâi în sala de consiliu încă un mandat. Între două ședințe, se va așeza pe pagina sa de Facebook, ca pe o balegă, și va bâzâi de acolo.

Așa cum Champollion a folosit Piatra de la Rosetta pentru a descifra hieroglifele, am analizat și eu scandalul Arie Protejată versus Pădure Parc pentru a înțelege limba Muștei de Coteț.

Musca de Coteț bâzâie de nebună pe câteva teme și tonuri. Mesajul e monoton.

Bâz, bâzz, bâzzz, adică: protejată, nu parc, hoții.

După ce a pierdut alegerile, că doar nu era să aleagă piteștenii o Muscă de Coteț pentru funcția de primar, bâzâitul încearcă să transmită un alt mesaj fioros.

Bâz, bâzz, bâzzz, adică: stații de autobuz, primarul, hoții.

Gelu Tofan, viceprimar, a luat o hârtie pe care scrie negru pe alb că prețul stațiilor a fost stabilit înainte de mandatul primarului Cristian Gentea, a făcut hârtia sul și i-a dat în cap Muștei de Coteț.

Musca de Coteț a făcut un salt pe perete și a scăpat, după care iar s-a așezat pe grămada de rahat (turcesc) a paginii sale de Facebook, de unde bâzâie de te turbează.

De ce există Musca de Coteț în societate și în politică ? Aflăm de la Sfântul Apostol Pavel:

”   Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,  pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu”.

Este, în cele din urmă, bine să existe Musca de Coteț, cu condiția să o tratăm ca pe o muscă și nimic mai mult. Va bâzâi pe toate tonurile, va face toate tumbele, va scăpa de toate spray-urile până la alegerile din 2028 când va candida cu speranța dementă că oamenii vor alege o muscă.

Musca de Coteț e musca Piteștiului, muscă cu barbă, cu ochii bulbucați, cu bâzâit strident și enervant.

Totuși, o muscă.

Doar o muscă.

Disprețuită, josnică, murdară, infecțioasă, sâcâitoare, nemernică.

Specia Muscă de Coteț.

Bâzzzzz...

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN