Menu

O voce rațională în mijlocul vacarmului: senatorul Bogdan - Constantin Matei:

f_350_200_16777215_00_images_banner1_matei_constantin_bogdan_33.jpg

 

 

 

 

 

Să nu permitem ca zgomotul contestațiilor să umbrească vocea poporului.

Integritatea Alegerilor: Când Regulile Jocului Sunt Respectate

În tumultul emoțiilor post-electorale, e ușor să pierdem din vedere ancorele care ne țin democrația pe cursul corect. Recent, am asistat la o serie de presiuni pentru renumărarea voturilor în anumite sectoare, o mișcare care ridică semne de întrebare.

Faptele sunt clare:

Reprezentanții din secțiile de votare și-au pus semnătura pe procesele verbale, confirmând corectitudinea rezultatelor. Nu s-au înregistrat obiecții sau acuzații de fraudă în momentul numărătorii. Orice eroare de formă a fost corectată conform procedurilor, fără a afecta fondul voturilor pentru primarul de sector.

Este esențial să înțelegem că, într-un proces electoral, fiecare voce contează și fiecare regulă are rolul său. Când reprezentanții unui partid semnează de acord cu rezultatele, ei își asumă un angajament față de adevăr și față de fiecare alegător.

În plus, să nu uităm de confuzia generată de raportarea voturilor nule. Este important să discernem între buletinele de vot anulate și alegătorii afectați, care reprezintă doar 1% din totalul buletinelor, o cifră mult sub media scrutinelor anterioare.

Este timpul să privim dincolo de cifre și să ne reamintim că în spatele fiecărui vot se află o persoană, un cetățean care și-a exprimat speranța și alegerea pentru viitor. Să nu permitem ca zgomotul contestațiilor să umbrească vocea poporului.

Bogdan - Constantin Matei,

senator PSD de Vâlcea

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN