Menu

De ce nu câștigă PNL în Argeș și Vâlcea ? Pentru că e un partid de urechiști și burtiști

f_350_200_16777215_00_images_banner1_din_punctul_meu_1.jpg

 

 

 

 

 

Se știe că în muzică există notiști și urechiști.

Și în politică, la fel.

PNL nu a câștigat niciodată alegerile în Argeș și Vâlcea pentru că este un partid de urechiști.

În Argeș, zic oamenii Alinei Gorghiu că vor face 10 parcuri industriale și 4 poduri. De ce nu 8 parcuri și 5 poduri ? Mister.

Niciun calcul, nicio bază de date, ei consideră orașele și județele ca fiind de plastilină, se joacă cu ele.

Când ești la putere, deciziile sunt, volens – nolens, întemeiate pe ceva. Pe decizii guvernamentale, pe PNRR, pe PUG-uri, pe PUZ-uri, pe bugete naționale și locale.

Când ești în opoziție, trebuie să ai și tu o întemeiere, numai că PNL niciodată nu o caută și nu o are. Se aruncă vorbe goale.

Candidatul la Primăria Rm. Vâlcea zice că face un parc industrial cu 40 de investitori și 2000 de angajați. De unde aceste cifre ? Din burtă.

Partid de urechiști și burtiști.

Le e lene să formeze baze de date, nu îi apreciază pe specialiști, se cred ei toți specialiști, bagă banii în propaganda de gen formă fără fond, motive pentru care nu pot convinge electoratul.

Nu spun că PSD procedează științific neapărat, dar ei sunt la putere, n-au nevoie să schimbe, însă PNL ar trebui să schimbe.

Zice unul de la Rm. Vâlcea că anvelopează toate blocurile în 2 ani cu 30% din bugetul local. I s-a explicat că ar trebui să nu mai fie plătită, de exemplu, subvenția la căldură, și nici indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, nu s-ar mai face nicio investiție etc. Nu contează, omul o ține langa.

PNL face campanie ca în epoca de piatră, cu hau – hau.

Și se miră că pierd.

Adevărul este că mentalitatea din zonă este un pic mai colectivistă, iar pentru a avea succes aici cu pattern-uri liberale e nevoie de dosare, de calcule, de muncă, de seriozitate.

PSD își poate permite să fie urechist și burtist, e la putere, îl doare la bască.

Să nu schimbi nimic de 34 de ani și să te aștepți să se schimbe rezultatele electorale înseamnă să fii și leneș și prost, iar asta te face să fii și rău.

Lenești, proști, răi !

N-ai cum să câștigi.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN