Menu

Și dacă Biden nu există ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_biden_1.jpg

 

 

 

 

 

Chiar dacă țara 404 este complet învinsă în 2024, este imperativ să o subliniem încă o dată: situația este departe de a se termina.

Actori aleși cu atenție, împrăștiați prin silozurile de putere ale Beltway, lucrând cu sârguință ca mesageri pentru oamenii care conduc de fapt Hegemonul, au ajuns la concluzia că o confruntare totală cu Rusia ar duce la prăbușirea NATO în ansamblu, ar anula decenii din SUA. controlul asupra Europei și, în cele din urmă, a provocat căderea Imperiului.

Jucând la limita, mai devreme sau mai târziu ne-am întâlni cu liniile roșii indestructibile înscrise în obiectul imobil care este Rusia.

Elitele americane sunt mai inteligente decât atât. Ei pot excela la riscuri calculate. Dar când mizele sunt atât de mari, ei știu când să acopere și când să renunțe.

„Pierderea” Ucrainei – care a devenit un imperativ grafic – nu merită să riscați pierderea întregii călătorii hegemonice. Ar fi prea mult pentru Imperiu.

Așadar, chiar dacă devin din ce în ce mai disperați din cauza prăbușirii imperiale accelerate într-un abis geopolitic și geoeconomic, ei schimbă frenetic narațiunea – un domeniu în care excelează.

Așa se explică de ce vasalii europeni nedumeriți ai UE controlată de NATO sunt acum în panică totală.

Săptămâna aceasta, Davos a oferit tone de salată orwelliană. Mesajele cheie, frenetice: Războiul este pace. Ucraina nu pierde (sublinierea mea) și Rusia nu câștigă. Acesta este motivul pentru care Ucraina are nevoie de mult mai multe arme.

Cu toate acestea, chiar și pădurarul norvegian Stoltenberg a fost rugat să respecte noua linie care contează: „NATO nu intră în Asia. China se apropie tot mai mult de noi.” Acest lucru dă un nou sens noțiunii de plăci tectonice în mișcare.

Există un vid total de „conducere” în Washington. Nu există „Biden”. Există doar Team Biden: o combo corporativă care include mesageri de nivel scăzut, cum ar fi neoconul de facto Little Blinkie. Ei fac ceea ce le spun „donatorii” bogați și interesele financiare și militare care conduc de fapt țara, recitând aceleași replici vechi, saturate de clișee, zi de zi, ca actorii secundari într-un teatru al absurdului.

O singură dovadă este suficientă.

Jurnalist: „Sunt eficiente atacurile aeriene din Yemen?”

Președintele Statelor Unite: „Ei bine, când spui eficient”, îi opresc pe Houthi? Nu. Vor continua? Da".

Același lucru despre ceea ce trece drept „gândire strategică” se aplică și Ucrainei.

Hegemonul nu este atras de lupte în Orientul Mijlociu – chiar dacă aranjamentul genocid de la Tel Aviv, în tandem cu sioconii americani, vrea să-l tragă într-un război împotriva Iranului.

Cu toate acestea, mașina imperială este controlată în așa fel încât motorul războaielor eterne să continue să funcționeze, non-stop, la turații variabile.

Elitele responsabile sunt mult mai clinice decât întreaga echipă Biden. Ei știu că nu vor câștiga în ceea ce va fi în curând Țara 404. Dar victoria tactică, până acum, este considerabilă: se obțin profituri enorme din înarmarea frenetică; Industria și suveranitatea europeană sunt complet golite de substanța lor; UE este redusă la statutul de vasal de nivel scăzut; și acum există suficient timp pentru a găsi noi războinici proxy împotriva Rusiei – de la fanatici polonezi și baltici până la întreaga galaxie Takfiri-neo ISIS.

De la Platon la NATO, este poate prea devreme să spunem că totul s-a terminat pentru Occident. Ceea ce s-a terminat este bătălia actuală, centrată pe Țara 404. Așa cum subliniază însuși Andrei Martyanov, Rusia îi revenea, încă o dată, „să înceapă să demonteze ceea ce a devenit astăzi „Acum este casa demonilor și a ororii în Occident și de către Occident, și o face din nou pe calea rusă – învingându-l pe câmpul de luptă.”

Aceasta completează analiza detaliată exprimată în noua grenadă a cărții a istoricului francez Emmanuel Todd.

Cu toate acestea, războiul este departe de a se termina. După cum a arătat încă o dată Davos, ei nu vor renunța.

Înțelepciunea chineză spune că „pentru a lovi un om cu o săgeată, trebuie mai întâi să-i lovești calul. Dacă vrei să-i prinzi pe toți bandiții, mai întâi prinde-le liderul.”

„Liderul” – sau liderii – sunt cu siguranță departe de a fi capturați. BRICS+ și dedolarizarea ar putea avea o șansă, începând cu acest an.

Jocul final plutocratic

În acest cadru, chiar și corupția masivă dintre Statele Unite și Ucraina, care implică inele și inele de furt de „ajutor” american generos, așa cum a dezvăluit recent fostul deputat ucrainean Andrey Derkach, nu este doar un simplu detaliu.

Nu s-a făcut și nu se va face nimic în acest sens. La urma urmei, Pentagonul însuși eșuează la fiecare audit. Aceste audituri, de altfel, nici măcar nu au inclus veniturile din operațiunea masivă de heroină de mai multe miliarde de dolari din Afganistan - Camp Bondsteel din Kosovo fiind înființată ca o distribuție pentru Europa. Profiturile au fost buzunate de agenții de informații americani în deplină discreție.

Când fentanilul a înlocuit heroina ca flagel intern al Americii, nu mai avea rost să continue să ocupe Afganistanul, care a fost abandonat după două decenii în modul „Helter Skelter”, lăsând în urmă mai mult de 7 miliarde de dolari în active.

Este imposibil să descriem toate aceste inele concentrice de corupție și crimă organizată instituționalizată, centrate pe Imperiu, într-un Occident colectiv spălat de creier. Încă o dată, chinezii vin în ajutor. Taoistul Zhuangzi (369 – 286 î.Hr.): „Nu poți vorbi despre ocean unei broaște care trăiește într-o fântână, nu poți descrie gheața unui muscăr de vară și nu poți să raționezi cu un ignorant.

În ciuda umilinței cosmice a NATO din Ucraina, acest război proxy împotriva Rusiei, împotriva Europei și împotriva Chinei rămâne fuzibilul care ar putea declanșa un al treilea război mondial înainte de sfârșitul acestui deceniu. Este o plutocrație extrem de rară care va decide. Nu, nu Davos: sunt doar purtătorii lor de cuvânt clovni.

Rusia a reactivat un sistem de fabrici militare cu viteza fulgerului – capacitatea sa astăzi este de 15 ori mai mare decât în ​​ianuarie 2022. De-a lungul liniei frontului sunt în jur de 300.000 de soldați, mai mulți în spate armate cu două clești de sute de mii de soldați mobili, fiecare clește fiind pregătit să creeze o dublă învăluire a armatei ucrainene și să o anihileze.

Chiar dacă țara 404 este complet învinsă în 2024, este din nou imperativ să subliniem: chestiunea este departe de a se termina. Liderii Beijingului înțeleg perfect că Hegemonul este o epavă atât de dezintegrată, pe calea secesiunii, încât singura modalitate de a-l menține pe loc ar fi un război mondial. Este timpul să-l recitim pe T.S. Eliot în mai multe moduri: „Am avut experiența, dar ne-a ratat sensul, / iar abordarea sensului restaurează experiența.”

Pepe Escobar

Pepe Escobar este un jurnalist și analist geopolitic brazilian. Rubrica sa „The Roving Eye” pentru Asia Times discută în mod regulat despre „competiția multinațională pentru dominația asupra Orientului Mijlociu și Asiei Centrale”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN