Menu

Alina Gorghiu nu e nici Coana Leana, nici Pupăza din tei

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gorghiu_a_3.jpg

 

 

 

 

 

Recunosc faptul că citesc cu o plăcere perversă articolele marelui pamfletar care este Dan Marius Donoiu despre liberalii argeșeni, în general, și despre Alina Gorghiu, în special. Este ca și cum m-aș uita cu jind pe gaura cheii, fiindcă eu nu pot să scriu atât de mușcător și urmăresc să văd cum o face altul.

Citesc și articolele gen baseball semnate de jurnalista Lili Costache, în care Alina Gorghiu, Radu Perianu și Mihai Coteț sunt pur și simplu batjocoriți direct și fără anestezie.

Liberalii numiți mai sus își merită soarta mediatică, fără doar și poate, numai că mă întreb dacă nu cumva cel puțin Alina Gorghiu nu e chiar atât de sinistră precum e zugrăvită în o parte a presei. Adeseori se întâmplă ca oamenii să creadă că îți cunosc și îți povestesc viața în amănunt, chiar dacă tu însuți nu ai o atât de minuțioasă conștiință de sine.

Imaginea mea despre Alina Gorghiu, dincolo de moda cu răspândire națională de a o trata drept o parvenită perversă, este una pozitivă. Cred că femeia aceasta are stil, e inteligentă, nu se lasă sedusă de ideea de a răspunde atacurilor.

Cu privire la colaboratori precum Perianu, Coteț sau Apostoliceanu, să concedem că Alina Gorghiu lucrează cu marfa pe care i-a pus-o la dispoziție Argeșul, pe partea liberală. Ce să faci, să imporți liberali din alte județe ?

Se spune că dacă știu cu cine te însoțești, îți pot spune cine ești. Alina Gorghiu are o consilieră pe care am cunoscut-o și care mi-a făcut o impresie excelentă, mă refer la Diana Tobă. O tânără doamnă cu studiile bine muncite, cu o eleganță discretă, cu deja o experiență în medii internaționale. Nu o văd așa cum o pictează unele articole, ba chiar o percep în mod contrar.

La fel de bune vorbe, dar cu un ”becar” provincial, pot să spun și despre Cătălin Andrei, PR-ul Alinei Gorghiu, un băiat smart, deschis, bun profesionist.

Desigur, PNL Argeș, pe ansamblu, este un partid derutat, care cedează tentației de a trăi din minciună, iar scandalurile pe tema Aria Protejată Trivale sau stațiile de autobuz din Pitești sunt o ilustrarea acestei situații. Dându-și acordul pentru astfel de demersuri, Alina Gorghiu demonstreză că vede lupta politică sub forma unui concurs de manipulări. Pe de altă parte, o înțeleg, fiindcă atunci când trebuie să clădești o casă într-un timp imposibil de scurt, renunți la temelie și treci direct la acoperiș.

Vin campaniile electorale și în mod cert nu voi susține PNL nici măcar cu un carton publicitar, indiferent cât de tentant ar fi din punct de vedere financiar. Același lucru, pentru că a venit vorba, îl afirm și despre AUR sau USR. Dacă voi putea deznoda Polul de dreapta, încât să separ Forța Dreptei de ceilalți, îl voi susține pe Adrian Miuțescu, pentru curajul sinucigaș de a pleca de la liberali și a merge cu prietenul său, Ludovic Orban.

Voi scrie, în campanie, în principal în favoarea PSD Argeș, deoarece cred că are lideri competenți, corecți, puternici și a demonstrat acest lucru. Dacă pot să ajut cu o miime județul, o voi face în acest fel.

Totuși, rămân la părerea că Alina Gorghiu ar merita un tratament mai fin pe meleagurile acestea, ar trebui intervievată pentru că are de spus lucruri interesante, mai ales acum, când este ministrul Justiției.

Din păcate, nu am cum să o provoc la un dialog publicistic deoarece în Argeș presa îi face un portret sinistru, de parcă ar fi Coana Leana sau Pupăza din tei. Nu este, ba dimpotrivă, iar radicalizarea noastră ne face să pierdem un dialog care, în mod cert, ar fi fost benefic.

Vor mai trece ani buni până când noi, jurnaliștii, vom putea să captăm interesul public și să producem audiență construind, nu vituperând.

Când se va întâmpla, dacă se va întâmpla, acest lucru, e posibil să nu mai fim în joc nici Alina Gorghiu, nici subsemnatul.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN