Menu

Evadatul a fost prins la Câmpulung

f_350_200_16777215_00_images_banner1_evadatul_11.jpg

 

 

 

 

 

 

Bărbatul care a evadat dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova, la începutul lunii decembrie, a fost prins de poliţişti în Câmpulung. Un prieten care l-a găzduit în toată această perioadă, deşi ştia că este urmărit, a fost reţinut.

„La data de 28 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, într-o localitate din judeţul Argeş. Bărbatul a fost depistat şi imobilizat, ulterior fiind condus la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea audierii”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei, conform stiripesurse.ro.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, poliţiştii au depistat şi un bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit că l-ar fi găzduit pe bărbatul de 41 de ani, în locuinţa acestuia, din judeţul Argeş, cunoscând faptul că acesta este căutat pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.

„Cu privire la bărbatul de 41 de ani, acesta a fost încarcerat într-un penitenciar din Sectorul 5 al Capitalei. Bănuitul, în vârstă de 40 de ani, care l-ar fi găzduit pe bărbatul evadat, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a mai transmis sursa citată.

A evadat când se întorcea de la muncă

Bărbatul care a evadat, în 11 decembrie, dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova de la punctul de lucru a fost prins de poliţişti în Câmpulung.

„La data de 11 decembrie 2023, în jurul orei 17.40, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 41 de ani, deţinut în cadrul unui penitenciar din Sectorul 5, în timp ce se întorcea la unitatea de detenţie, de la un punct de lucru, unde presta activităţi lucrative, fără supraveghere, a părăsit autoturismul care îl transporta înapoi spre unitatea de detenţie, la o intersecţie din Sectorul 5. În acest context, cu privire la bărbatul în cauză s-a dispus urmărirea naţională şi internaţională”, au precizat poliăţiştii.

Astfel, în perioada 11 decembrie 2023 – 28 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi pentru depistarea bărbatului în cauză, iar în urma acestora, a rezultat presupunerea rezonabilă că, bănuitul s-ar afla într-o localitate din judeţul Argeş.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN