Menu

Vot în PE pentru suprimarea suveranității statelor membre UE și transformarea acesteia într-o federație

f_350_200_16777215_00_images_banner1_uniunea_european_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi împotrivă și 44 abțineri, majoritatea europarlamentarilor au adoptat pe data de 22.11.2023 un raport privind modificarea tratatelor UE prin care, printre altele, se renunță în fapt la suveranitatea statelor iar UE se transformă într-o federație.

Dintre europarlamentarii romani care au votat, pentru că unii nu au votat deși erau în sală, doar cei de la USR/Renew au votat la final în favoarea acestui raport.

Printre alte modificări dorite de neomarxiști la tratate este și înlocuirea sintagmei "egalitate între femei și bărbați" cu "egalitate de gen".

"'Bărbat și femeie' sunt două realități distincte, ce pot fi clar identificate. 'Genul', în schimb, este un construct social relativ, schimbător. E absurd să pretinzi că vrei egalitate între două chestiuni relative, ce se pot schimba mereu", a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Aceasta propunere a trecut cu 344 voturi pentru, 240 împotrivă și 12 abțineri. 

"Propunerea de suprimare a suveranității statelor membre UE a trecut la 17 voturi. Se vede încă odată că fiecare vot contează, de aceea e important ca românii să decidă bine pe cine mai trimit în Parlamentul European", a spus, pe Facebook, europarlamentarul Terheș.

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN