Menu

Israel versus întreaga omenire?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_netanyahu.jpg

 

 

 

 

 

 

În 1989 am fost coautorul cărții ”Memoria nu arde”, un roman -document vândut în zece mii de exemplare având ca temă Holocaustul.

În 2016, am fost coautorul volumului ”Călătorind cu întrebarea”, lansat în Israel.

În 2021, s-a jucat piesa mea de teatru ”Maria din Mall”, având ca personaj central pe Sfânta Maria Egipteanca, a cărei revelație s-a petrecut la Ierusalim.

Spun toate acestea pentru a nu-i trece cuiva prin minte că aș fi parazitat de viermii antisemitismului. Dimpotrivă, socot că nu ai cum să nu îi respecți pe evrei și să nu susții statul lor – Israel.

Europa este clădită pe o temelie iudeo – creștină, tot ce ține de Biblie îmi este cu mult mai apropiat, chiar intim, în comparație cu ceea ce ține de Coran.

Acestea fiind spuse, mă declar îngrijorat de viitorul Israelului în urma masacrului din Fâșia Gaza și a cinismului fără precedent în contemporaneitate cu care premierul Netanyahu declară că va merge înainte ”împotriva lumii, dacă va fi necesar”.

Cum să mergi împotriva unei lumi care, în cea mai mare parte, te compătimește și te iubește ? Cum să îți imaginezi situația în care avem Israel versus întreaga omenire ?

Cine răspunde terorismului cu terorism aruncă lumea în haos.

Procedând răzbunător, Israelul își știrbește aura sfântă și riscă să capete o imagine murdară de sânge, insultându-și astfel victimele tragice ale Holocaustului.

Cine merge ”împotriva lumii” riscă să rămână în afara lumii.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN