Menu

Noi tipuri de șampon pentru spălarea pe creier

f_350_200_16777215_00_images_banner1_spalare_cre_11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Situația e limpede precum cristalul.

De peste ocean, vine spre liderii din România o comandă de cumpărare de armament. Președintele și premierul de pe meleagurile noastre, oricare ar fi numele lor, au o singură șansă, anume ducerea la îndeplinire a comenzii. În caz contrar, de la servicii la servicii este pus în practică un scenariu de compromitere a liderilor din colonie, fie prin metoda ”luptei anticorupție”, fie prin acuzații ideologice, precum că nu sunt democrați, în schimb sunt homofobi etc.

Dacă vor să nu fie înlocuiți, în urma unor atacuri concertate din presa controlată, ba chiar prin mișcări de stradă, șefii României se conformează.

Opinia publică nu are dreptul să știe despre ce este vorba deoarece, nu-i așa, ne referim la informații sensibile, secretizate.

Să luăm un exemplu. Guvernul hegemonului vrea ca România să poată continua să cumpere armament în rate, fără avans, precum și cu prefinanțare și garanție de stat americană, deși este în default cu un credit contractat de la instituții de stat din SUA în urmă cu peste 30 de ani, astfel că Departamentul de Stat de la Washington a propus Congresului ca România să fie exceptată de la o prevedere a legii americane din 1961 privind asistența acordată țărilor străine (Foreign Assistance Act of 1961 – FAA) care stipulează că nu pot beneficia de asistență guvernele care au restanțe mai lungi de 1 an la împrumuturi contractate de la SUA, după cum transmite Profit.ro.

Acest lucru se va întâmpla, fără îndoială, iar liderii români nici măcar nu pot fi acuzați, iar înlocuirea lor prin vot este zadarnică, deoarece indiferent cine vine la putere în colonie se va supune, iar dacă nu, va fi scos din joc.

Pe același principiu, am vândut pe nimic, am cumpărat scump, ne-am oferit întreaga avere națională.

Intuitiv, electoratul simte, după o vreme, că votul nu are greutate, iar mecansimul rămâne același, indiferent pe cine ar prefera în alegeri. Intră însă în acțiune presa care vorbește despre democrație, libertate etc., în așa fel încât oamenii să ajungă în situația de a nu crede nici măcar în ceea ce văd cu ochii și să renunțe la cea mai firavă formă de protest, filosofând că nu nu putem fi deasupra vremurilor, că bietul om e sub vremi, vorba cronicarului.

Nu am ”compus” aceste rânduri pentru a îndemna la opoziție față de situația prezentată, deoarece nu este de niciun folos. De mii de ani, statutul de colonie presupune obediența față de metropolă. Ceea ce enervează nu este atât statutul de perdant, ci faptul că oamenii sunt luați de proști, vânzându-li-se constructe propagandisrtice de toată jena pentru cine mai are un neuron.

Cât va mai funcționa acest sistem ? Cred că rețelele de socializare fac să se perimeze formulele actuale, fiind nevoie de altceva, un alt tip de șampon pentru spălarea pe creier. Desigur, nu va primi nimeni Premiul Nobel pentru o astfel de invenție, dar vă asigur că se lucrează intens, se experimentează la greu și vor fi aduse la viață situații dintre cele mai neașteptate, precum alte războaie, epidemii, catastrofe naturale, orice ar putea produce șocuri și resetarea vechilor tehnici de manipulare.

Nu este nimic de făcut, totul trebuie acceptat, important este, totuși, să înțelegem ce se întâmplă. De ce ? Pentru că suntem oameni și avem mândria noastră de oameni.

Cei care o mai avem.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN