Menu

Legea pensiilor este enervant de bună

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bucura_oprescu_int_11.jpg

 

 

 

 

 

 

Când vezi imagini cu luxul din vionul privat cu care Iohannis se plimbă degeaba pe planetă, înțelegi că Legea pensiilor este enervant de bună.

Când vezi că în România mașinile de lux sunt mai multe și mai noi decât în Elveția, înțelegi că Legea pensiilor este enervant de bună.

Când vezi că 11.415 de angajați din instituțiile și autoritățile publice au încasat în luna februarie un salariu mai mare de 14.600 de lei (să fie, Doamne ajută !) îți dai seama că Legea pensiilor este enervant de bună.

Când în învățământul superior avem salarii de 130.000 – 155.000 de lei pe lună, înțelegi că Legea pensiilor este enervant de bună.

Când șeful ASF câștigă acum 62.843 de lei pe lună, înțelegi că Legea pensiilor este enervant de bună.

Când auzi că ajutăm două țări vecine dar , până acum, cel puțin, nu foarte prietene, cu sume uriașe, îți dai seama că Legea pensiilor este enervant de bună.

Când toate acestea și multe altele se întâmplă, îmi este clar că această Lege a pensiilor trebuia dată pentru a pune statul, Comisia Europeană, FMI și Banca Mondială în situația de a înțelege și accepta că există cinci milioane de cetățeni care au construit România de azi și au dreptul să fie răsplătiți pe măsură.

Este evident că nu sunt bani, dar la fel de clar este că trebuie să fie, precum într-o familie, când se îmbolnăvesc bunicul sau bunica și trebuie plătită operația vitală. În această situație, rezolvi, nu faci politică.

Legea are, fără îndoială, și caracter electoral, ceea ce trebuie înțeles și aprobat, în sensul că există o oportunitate ca întregul PSD să facă pe dracul în patru pentru a o respecta.

”Nu există nu vreau sau nu pot”, scrie Ciolacu pe Facebook, riscant,e vident, dar lansând cea mai mare provocare economico – financiară din ultimele decenii, la adresa clasei politice.

În context, observ că ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu, este unul dintre actorii principali ai unui moment istoric.

Este pentru prima oară când cineva intoduce în politică o doză masivă, decisivă, de motivație, într-un fel de auto - șantaj, de ruletă rusească, de pariu nebun.

Jocul PNL este de înțeles, liberalii nu au altceva de făcut decât să alcătuiască un cor al scepticilor și realiștilor.

Cu cine să ții, în această situație, dacă nu cu acela care joacă la disperare, sperând să schimbe istoria ?

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN