Menu

Pe Facebook suntem doctori, dar... 84 la sută dintre locuitorii țării noastre se pot sprijini pe un bagaj educațional de nivel cel mult mediu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_cititor_de_carti.jpg

 

 

 

 

 

O statistică descumpănitoare, dată publicității recent, ne informează că: Aproximativ 80% dintre români nu merg niciodată la teatru, 70% nu au intrat niciodată într-un muzeu, expoziție sau galerie de artă, 83% nu merg la bibliotecă, iar 90% nu au văzut niciodată un concert de muzică clasică, potrivit barometrului cultural lansat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC).

Coroborăm aceste cifre cu altele, tot recente:

Din totalul populației rezidente, 43,5% are nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici),40,5% nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită)și 16,0% nivel superior. Adunăm, scădem. Ne dă cu rest, ne dă cu lacrimi.

84 la sută dintre locuitorii țării noastre se pot sprijini pe un bagaj educațional de nivel cel mult mediu. Vorbim aici de nivelul educațional declarat la Recensământul din 2022, nu de cel real... care, veți fi de acord, este de obicei mai mic, scrie puterea.ro.

De observat însă că pe Facebook toată lumea e doctor în diverse probleme.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN