Menu

Fiul lui Netanyahu fuge de armată – Articolul integral din Daily Mail

f_350_200_16777215_00_images_banner1_netahyahu_yair.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Fiul prim-ministrului israelian  Benjamin Netanyahu  a fost criticat pentru că a rămas la Miami în timp ce rezerviștii s-au întors acasă pentru a lupta împotriva  Hamas .

Yair Netanyahu, în vârstă de 32 de ani, se află în Florida  cel puțin din aprilie, după ce tatăl său i-a spus să nu mai facă postări inflamatorii pe rețelele de socializare, care l-au dat în judecată pentru defăimare de mai multe ori.

Între timp, 360.000 de rezerviști fără precedent au fost chemați - mulți dintre ei au renunțat la totul pentru a zbura înapoi în Israel, abandonând chiar și lunile de miere.

Dar Yair a rămas la Miami, spre iritația unora dintre trupe. „Yair se bucură de viața lui la Miami Beach în timp ce eu sunt în linia frontului”, a declarat un soldat, un voluntar care servește pe frontul de nord al Israelului, pentru The Times .

„Noi suntem cei care părăsim munca noastră, familiile noastre, copiii noștri, pentru a ne proteja familiile acasă și țara, nu oamenii care sunt responsabili pentru această situație.

„Frații noștri, tații noștri, fiii noștri merg cu toții în prima linie, dar Yair încă nu este aici. Nu ajută la construirea încrederii în conducerea țării”.

Un altul, desfășurat la granița cu Gaza, a spus: „M-am întors din statele în care am un loc de muncă, o viață, familia mea.

„Nu am cum să rămân acolo și să-mi abandonez țara, poporul meu, în acest moment critic. Unde este fiul premierului? De ce nu este în Israel?

„Este cel mai unic moment pentru noi, ca israelieni, din istoria noastră recentă și fiecare dintre noi ar trebui să fie aici chiar acum, inclusiv fiul primului ministru”.

Yair, care a studiat teatrul la liceu, a făcut serviciul militar obligatoriu și a lucrat în unitatea purtătorului de cuvânt al IDF, mai degrabă decât ca soldat de luptă.

Serviciul militar este obligatoriu pentru majoritatea israelienilor când împlinesc 18 ani. Bărbații trebuie să servească 32 de luni, iar femeile 24.

După aceasta, cei mai mulți dintre ei pot fi chemați în unități de rezervă până la vârsta de 40 de ani, sau chiar mai mari, în caz de urgență națională, și luptă alături de trupele regulate în timp de război.

Rezerviștii sunt folosiți și în roluri care nu sunt de luptă, ceea ce înseamnă că lipsa de experiență a lui Yair în prima linie nu l-ar scuti automat.

Israelienii din străinătate folosesc chat-urile WhatsApp pentru a-și organiza întoarcerea, împărtășind informații despre unde să găsească zboruri disponibile, a declarat Yedidya Shalman, 26 de ani, care se afla în luna de miere în Thailanda când violența a explodat din Gaza.

„Am creat grupuri WhatsApp aproape peste tot în lume, am chemat oamenii să li se alăture și am lucrat încet pentru a aduce cât mai mulți rezerviști înapoi în Israel”, a spus el pentru Reuters, explicând că el și soția sa nu au ezitat să reducă. vacanța lor.

„Bineînțeles că nu ne-am gândit de două ori și acum suntem în drum spre casă cu un avion El Al”, a spus el prin WhatsApp.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN