Menu

Singura țară din UE unde nu există ziariști

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ziare_valcea_fake.jpg

 

 

 

 

 

De zeci de ani, în nomenclatorul meseriilor din România, apar meserii noi, dispar meserii vechi, numai una e dispărută fără să fi apărut vreodată.

Au apărut meseriile: tilist de gene, barista, degustător de cafea, sau specialist în reciclarea deșeurilor, au dispărut: telexist, teletipist, pieptănător, pâslitor, pregătitor gogoși de mătase.

N-a apărut niciodată meseria de ZIARIST.

Conform Dexonline, ziarist =  Persoană care lucrează în redacția unui ziar, a unei reviste sau care colaborează (permanent) la ele.

În dicționar, existăm, în realitate, nu existăm, iar asta dintr-un motiv politic, puterile care s-au succedat nu au vrut să se știe clar cine e ziarist și cine nu e, pentru a genera confuzie și a dilua criticile.

Există chiar o bizară Uniune a Ziariștilor Profesioniști, de fapt o uniune a vânătorilor de pensii speciale, fără ca meseria de ziarist să fie reglamentată oficial.

De curând, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a adăugat noi meserii în nomenclator și cred că sensul cestui demers este pentru a pune lucrurile pe bază legală. De altminteri, nici nu prea înțeleg cum poți funcționa legal ca ziarist fără să fii defnit legal.

Pentru că doamna Simona Bucura – Oprescu este un ministru deștept și, cred, curajos, sper să facă ceva în acest sens, pentru că, aproape sigur, suntem singura țară din UE unde nu există ZIARIȘTI.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN