Menu

Nu mai merităm să trăim

f_350_200_16777215_00_images_banner1_maica_Domnului.jpg

 

 

 

 

 

Palatul Dacia de pe Lipscani găzduiește o expoziție cu imagini blasfematoare față de Domnul Iisus Hristos și Maica sa.

Evident, nu se pune problema vreunei cenzuri din partea Guvernului, ori a oricărei alte instanțe, pentru că libertatea de exprimare este garantată prin Constituție.

Expoziția are chiar un merit, anume că testează, voit sau implicit, rezistența opiniei publice față de blasfemie și se observă că nu există niciun fel de rezistență. Nu pot identifica nici cel mai slab curent de opinie care să veștejească această manifestare pretins sau real artistică.

Românilor nu le mai pasă dacă Iisus este schimonosit, dacă Maica Domnului este insultată, precum nu le mai pasă de asemenea crime morale occidentalilor, în genere.

Nu doar că nu Îi mai iubim pe Iisus și Maica sa, dar nici măcar nu ne revoltă batjocorirea lor.

De ce ? Poate nu pentru că nu am fi creștini și nu am fi pioși, nu neapărat deoarece n-am mai avea frică de Dumnezeu, ci dintr-o resemanare, din convingerea că lumea a luat-o razna și nu mai putem face nimic.

Ne delimităm, cel mult,  în sinea noastră față de astfel de nenorociri, iar când nu suntem deplin indiferenți, preferăm o reacție ascunsă pentru că nu mai credem în legitimitatea răspunsului colectiv, înțelegând, învinși,că în societatea noastră omul este singur și scapă cine poate.

Este posibil ca unii dintre cei care au văzut expoziția sau au auzit de ea să-și fi făcut, discret, cruce, să fi spus în șoaptă o rugăciune, dar aproape nimeni nu i-a apărat pe Fecioară și Prunc.

Când nu Îi aperi pe Ei, nu aperi pe nimeni, nu-ți mai pasă de aproapele, iar când nu îți mai pasă de aproapele, păgânismul cel mai negru și violent se lasă, precum o noapte deasă, peste lumea noastră.

Mare e mila lui Dumnezeu dar să recunoaștem cu franchețe că așa nu doar că nu mai merităm, dar nici nu mai putem să trăim.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN