Menu

Cârdășia dintre pensionarii milogi de la UZPR și politicienii fricoși de la PSD și PNL

f_350_200_16777215_00_images_banner1_uzpr_12.jpg

 

 

 

 

 

 

Scriitorul Traian Dobrinescu s-a ocupat din nou, într-o postare pe Facebook, de milogii de la așa-zisa Uniune a Ziariștilor Profesioniști din România care primesc pensie mărită cu 50 % fără să fi fost ziariști.

Dobrinescu ia drept exemplu pe un anume Mihai Sporiș, de la Vâlcea, care a publicat toată viața, prin publicații marginale, texte care nu pot fi încadrate nicăieri, nici la literatură, nici la critică literară, nici la ziaristică. Pur și simplu, omul e grafoman din pasiune, cum sunt alții pescari sau microbiști.

Despre acest Sporiș, Traian Dobrinescu scrie :

” Nu-i pot cântări valoarea de inginer, pentru că nu am știința necesară. Poate că a fost un inginer bun. Dar pot cântări omul de cultură: speculativ. Iar despre jurnalist pot spune, fără teama de a mă înșela, că este sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Nu-i contest pensia de drept, cea de inginer, o merită. Îi contest, în schimb, pensia de jurnalist. Ca s-o fi meritat, ar fi trebuit să fi avut carte de muncă în profesia asta. Sau să fi muncit ca jurnalist măcar șapte ani. V-ați dus unde vă interzice și legea, și buna morală, domnule Sporiș. Și l-ați tractat și pe fratele dumneavoastră, tehnicianul Gheorghe Sporiș, la fel de jurnalist și om de cultură.”

În aceeași zi, Crișu Popescu, un ziarist de forță al Vâlcii, scrie pe același subiect.

” Așa cum și o mare parte din presa vâlceană a făcut-o, Dobrinescu și-a lansat tirul în spațiul public. A ciuruit cât a putut impostura adusă la rang instituțional și plătită pe nedrept din bani publici de la UZPR Vâlcea, filială condusă de imposibilul Nicolae Dinescu, fost arbitru (Dumnezeule mare, cum sună asta!). Și ce a rezolvat? Cam ce au rezolvat și publicațiile vâlcene când au făcut front comun contra aceluiași haimanalâc calificat. Se va așterne liniștea și peste textele lui Dobrinescu, oricât de dese și documentate ar fi, așa cum s-a întâmplat și cu montajele făcute de presa vâlceană. De ce? Pentru că răul își are rădăcina în altă parte. Nu îi poți cere unui om să fie moral și să nu-și însușească un drept pe care în viața lui n-ar fi trebuit să-l aibă, din moment ce legea îi dă voie. Pentru că tot ce se întâmplă la UZPR Vâlcea are corespondent în aproape toate județele României, s-a umplut țara de ziariști care n-au trăit în viața lor din această profesie, dar printr-o reglementare aberantă se bucură de 50% din pensie. Pentru a rezolva această hemoragie trebuie reparată legea în Parlament. Câtă vreme PSD și PNL nu reacționează corespunzător și permit unor uzurpatori să-și zică pe nedrept, dar legal, ziariști profesioniști, după care să mai ia și 50% bonus la pensie, noi, cei din mass – media, și câțiva politicieni care înțeleg fenomenul (ca Dobrinescu) vom părea niște bezmetici guralivi în pană de idei și blocați într-un mesaj. Vom primi lecții de la inși precum Nae Dinescu, la pachet cu Viorel Cherăscu. Doi excentricți, ca să nu zic altfel, care s-au transformat din arbitru, respectiv medic veterinar, în formator de opinie și cameraman personal al șefului UZPR local. Râsul curcilor! ”, scris Crișu Popescu în Gazeta Vâlceană.

Ziaristul are dreptate, fără complicitatea cu milogii și impostorii a politicienilor din marile partide, UZPR nu ar fi existat, pentru că presa nu este creație precum literatura sau artele plastice.

Problema este că politicienii se tem ca nu cumva vreo mie sau două de milogi să le sară în cap prin diverse fițuici și astfel să piardă voturi.

Există însă o soluție:

Să scriem până când va afla și pensionarul de rând că în poți să îți mărești pensia cu 50% dacă ajungi membru al UZPR, iar pentru asta nu e nevoie să fi lucrat în presă nici măcar o zi.

Până când nu se vor revolta pensionarii cinstiți că pensionarii milogi le fură banii, nimic nu se va schimba.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN