Menu

Șoc și groază ! Șmenarii de la Uniunea Ziariștilor riscă pușcăria. A fost sesizat Ministrul Muncii

f_350_200_16777215_00_images_banner1_uzpr_12.jpg

 

 

 

 

 

 

Se știe că în așa-zisa Uniune a Ziariștilor Profesioniști din România au intrat indivizi care nu au avut nicio legătură cu presa ca profesie. Situația, despre care am scris în mai multe rânduri, a ajuns, în sfârșit, la cunoștința Ministrului Muncii, Marius - Constantin Budăi, în urma unei interpelări semnate de deputatul Aur Antonie Andrușceac.

De așteptat ca ministrul să înceapă investigațiile, apoi să apară dosarele penale și returnarea unor uriașe sume de bani sustrase prin interpretarea abuzivă a legii.

Iată conținutul interpelării:

f_350_200_16777215_00_images_banner1_uzpr_sesizare.jpg

„Vă semnalez o problemă scandaloasă care, dintr-un ajutor cinstit sub formă de indemnizație acordată începând cu anul 2007 în baza Legii nr. 8 din 11 ianuarie 2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, doar pentru pensionarii care au făcut carieră din jurnalism, a devenit 10 ani mai târziu o modalitate prin care nume celebre (atât pentru carierele politice, cât şi pentru condamnările penale) pot, în baza Legii nr. 83 din 29 aprilie 2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, să-şi mărească veniturile din doar câteva articole publicate în regim de hobby şi o înscriere în Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).

În acest context, domnule ministru, vă rog să aveţi amabilitatea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:

Care este valoarea totală defalcată pentru perioada 2007-2022 a indemnizaţiilor acordate în baza legilor mai sus menţionate şi care este numărul total de persoane care au primit aceste indemnizaţii defalcat pentru perioada 2007-2022? În acest context în care există nereguli mari cu privire la modalitatea prin care persoane cu legături vagi cu presa ajung să beneficieze de această indemnizaţie la fel ca foştii jurnalişti de profesie, vă rog să îmi spuneţi dacă, în viitorul apropiat aveţi în vedere corectarea acestei probleme”, se arată în interpelarea adresată recent Ministrului Muncii și Solidarității sociale de către deputatul AUR, Antonie Andrușceac.

Escrocheriile de la UZPR vor zi ”deznodate”, în sfârșit, iar amatorii de pensii de creație nemeritate vor primi ceea ce merită.

Gheorghe Smeoreanu

(Unii dintre membrii UZPR Vâlcea, din această fotografie, nu au fost niciodată ziariști de profesie, în schimb încasează pensie mărită cu 50%)

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN