Menu

Urecheala proștilor de la peluza războiului

f_350_200_16777215_00_images_banner1_zelenski_nevasta_2.jpg

 

 

 

 

 

 

Sunt inconștienți care tratează războiul din Ucraina precum un meci de fotbal. Ultrașii aruncă petarde pe rețelele de socializare, urlă sălbatic, ca la un gol marcat, ori de câte ori Kievul anunță că a mai cucerit un cătun. Pe front le e frică să meargă, dar ceva scandal pe stradă ar face, mai ales dacă ei ar fi mai mulți.

Forma umană numită Idiot Util poate fi catalogată științific deoarece și-a atins perfecțiunea și și-a câștigat statutul de sclav intelectual și moral.

Centrul de comandă al Occidentului folosește masele de idioți într-un scop care nu mi se pare a fi foarte clar, deși există unele scenarii credibile. Mai îngrijorător ar fi să nu existe o utilitate țintită a neo-sclavilor și totul să facă parte dintr-un joc isteric al unei societăți pe cale de dezagregare.

Aș prefera să fie un Soros sau un Bill Gates, ori un Rockefeller la butoane, decât să știu că Vestul a pornit un carnaval al ultimei speranțe, al prăbușirii și al uitării de sine.

Pe scurt, situația se prezintă exact cum o descrie Cioran în ”Schimbarea la față a României”:

”Mai repede vor dispărea rușii de pe glob, anulați fizicește, decât să abandoneze ideea menirii lor. Atât de înrădăcinată este ea, încât pare a lua proporții cosmice, inumane”.

Vor fi citit progresiștii aceste rânduri, a ajuns oare Cioran în mapa vreunul expert al Departamentului de Stat ?

Situația a luat o anumită întorsătură care se îndreaptă exact spre ”apocaliptismul rusesc” intuit de Cioran.

Medvedev a scris pe canalul său de Telegram:

„Referendumurile din Donbas sunt de mare importanță nu numai pentru protecția sistemică a locuitorilor din LNR, DNR și alte teritorii eliberate, ci și pentru restaurarea justiției istorice.

Acestea schimbă complet vectorul de dezvoltare a Rusiei timp de decenii. Și nu numai în țara noastră. Pentru că, după ce acestea vor fi realizate și noile teritorii vor fi admise în Rusia, transformarea geopolitică a lumii va fi ireversibilă.

Invadarea teritoriului Rusiei este o infracțiune care permite utilizarea tuturor forțelor de autoapărare. Dar nu este mai puțin important faptul că, după modificarea Constituției statului nostru, niciun viitor lider al Rusiei, niciun oficial nu va putea anula aceste decizii”.

Vă rog să remarcați termenii mesianici folosiți de Medvedev, dar și împletirea lor cu idei concrete și amenințări clare ca lumina zilei.

Apelez din nou la Cioran deoarece el, înaintea lui Alain Besancon sau a altora, a pus punctul pe i:

”Tot ce simte și gândește acest popor depășește categoriile culturii sau decade sub nivelul lor. Incapabil să înțeleagă formele juridice, realitatea statală și tot ce construiește spiritul obiectiv (în sensul lui Hegel sau Dilthey), el se mișcă într-un climat irespirabil unei conștiințe europene, pentru care simbolismul culturii este o artificialitate...naturală, acceptată, evidentă.”

Rușii nu sunt coreeni sau vienamezi, irakieni, ori afgani, dacă este să îi apropiem de cineva, atunci ar fi vorba despre japonezi, cu toate că nu cred să existe vreun popor atât de suprarealist și absolutist precum cel rus.

Concluzia pentru ultrași ar fi să urle mai puțin și să ia în calcul că atunci când Medvedev vorbește despre ” utilizarea tuturor forțelor de autoapărare”, se referă inclusiv la rachete cu rază lungă de acțiune.

Mă opresc deocamdată aici cu urecheala proștilor de la peluza războiului.

Putin se pregătește de un discurs în fața națiunii, ceea ce nu poate prevesti nimic bun.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN