Menu

Le Monde: publicul urmărește pe internet avioanele bogaților

f_350_200_16777215_00_images_banner1_avioane_bogati.jpg

 

 

 

 

 

În această vară, presa populară a văzut zeci de articole despre avioanele private folosite de Drake, Taylor Swift, Kylie Jenner sau Miss France Diane Leyre. "Taylor Swift e acuzat că a poluat prea mult, cântăreața a stat ascunsă când a ieșit din avionul ei privat", titrează Public. "Aici sunt vedetele care abuzează cu amprenta lor de carbon", a scris Grazia. "Social media îndeamnă celebritățile să coboare din avioanele lor private", a adăugat Elle.

La originea acestor critici adresate vedetelor, aceeasi practica: urmarirea zborului. Acesta constă în urmărirea în timp real sau urmărirea mișcărilor avioanelor și avioanelor private din semnalele pe care le transmit public, datorită platformelor precum ADS-B Exchange, FlightAware sau FlightRadar24.

Inițial rezervate pentru o mână de entuziaști, aceste site-uri și-au văzut popularitatea explodând în ultimele luni. Astfel, atunci când președinta Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul la începutul lunii august, atât de mulți utilizatori de internet urmăreau pe FlightRadar24 cursul aeronavei sale că situl a devenit temporar inaccesibil; aproape trei milioane de utilizatori au urmărit zboruri, potrivit statisticilor serviciului, care primește în medie două milioane de vizite pe zi.x pentru a urmări pe FlightRadar24

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN