Menu

Când porți haine de mii de euro, nu te mai legi de problema pensiilor și salariilor

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gorghiu_indicaii.jpg

 

 

 

 

 

O știre ne spune că dna președinte interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a dat o declarație cu privire la faptul că ministrul Budăi face promisiuni de măriri de pensii și salarii în afara prevederilor bugetare.

"Se vor face majorările aşa cum prevede legea şi se vor face majorări sustenabile pe care bugetul le va permite. Niciodată nu o să vedeţi Partidul Naţional Liberal povestind de măriri de o sută de ori mai mari la pensii şi salarii câtă vreme alocările bugetare pentru aşa ceva nu există. Însă domnul Budăi poate să vorbească cu domnul ministru Câciu referitor la acest subiect, să vadă ce disponibilitate există şi, dacă există, cu toţii ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii oamenilor”, spune dna Gorghiu.

Cred că nu doar românii, ci și europenii s-au obișnuit să li se dea explicații politicianiste despre sărăcie, cu trimitere la bugete, la diferite scheme și teorii financiare. Poate că ar fi cazul să nu mai acceptăm acest gen de discurs, iar în cazul concret la care se referă dna Gorghiu este vorba despre intrarea românilor în iarnă cu facturi de energie de nesuportat și cu o inflație care roade pensiile și salariile. În aceste condiții, măririle pensiilor și salariilor sunt pur șis implu vitale, dincolo de disputa Budăi – Gorghiu, dincolo de retorica președintei Senatului.

Când de la începutul anului ai călătorit chipurile în folosul țării de cel puțin cinci ori, cu delegații importante, la business și la cinci stele, când poți haine, frumoase, ce e drept, de mii de euro, când conduci un bolid, e strident să le mai vorbești oamenilor despre ” majorări sustenabile pe care bugetul le va permite”.

Rectificați bugetul, nu mai risipiți banii pe deplasări, pensii speciale și avioane expirate, fiindcă românii nu vor trece iarna !

Populism ?

Nu, realism.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN