Menu

Fotbal sub ploaia de bombe, încă o capodoperă a propagandei ucrainiene

f_350_200_16777215_00_images_banner1_zelenski_fotbal.jpg

 

 

 

 

 

 

Sunt un mare admirator al modului în care specialiștii de la Kiev și partenerii lor din mass-media occidentale reușesc, zilnic, să adauge un strop de simpatie față de Ucraina. Nu e de mirare, pentru că aceia care au fost capabili să scrie scenariul filmului ”Sluga poporului”, în urma căruia Volodimir Zelenski a ajuns din actor, președinte, își arată, în continuare, măiestria, iar opinia publică din Vest e în delir.

Acum, a venit rândul fotbalului jucat sub ploaia de bombe. Gazeta Sporturilor publică un articol memorabil, din care citez:

” Campionatul din Ucraina s-a reluat săptămâna aceasta după o pauză îndelungată, însă războiul perturbă în continuarea desfășurarea firească a lucrurilor. Din cauza alarmelor aeriene, partida de miercuri dintre Rukh Lvov și Metalist Harkiv, încheiată 1-2, s-a terminat după nu mai puțin de 4 ore și 27 de minute!”

Superb !

Desigur că imaginea noastră obișnuită despre ceea ce înseamnă un război de apărare a patriei, dus pe viață și pe moarte, trebuie adaptată la noua situație.

Fotbaliștii merg la război și când au meci se întorc de pe front și joacă fotbal, la fel cum artiștii vin de pe front și urcă pe scenă în weekend. Autoritățile pendulează între dorința de a avea campionat de fotbal și expunerea jucătorilor la riscul morții. Încearcă să împace și capra și varza. Rușii nu au țintit încă un stadion cu o rachetă de înaltă precizie, dar pun pariu că o vor face cât de curând și vom vedea sânge de fotbaliști pe teren, situație în care masacrul de la Bucea va trece pe locul al doilea ca impact. Desigur, UEFA a autorizat ideea ca un meci să dereze aproape 5 ore și, la nevoie, 24 de ore sau chiar mai mult, depinde de frecvența activării sirenelor de către partea ucrainiană.

Văzând toate acestea, devine irezistibilă simpatia față de ucrainieni, mai ales că orice scepticism și orice analiză pot atrage ștampila de ”putinist” care te marginalizează și, cât de curând, te va face șomer sau inapt pentru rația de energie.

Sunt un admirator al propagandei ucrainiene, ceea ce nu înseamnă, precizez, că sunt dispus să fiu și o victimă.

Ofer altora prioritate.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN