Menu

Cei ce vor deține 99% din mintea și sufletele noastre

f_350_200_16777215_00_images_banner1_turnul_babel.jpg

 

 

 

 

 

 

Nu ne mai înțelegem unii pe alții deoarece cuvintele cheie și-au pierdut sensul.

Tată și mamă, bărbat și femeie, sănătos și bolnav psihic, patriot sau trădător, lobby sau corupție, partener strategic sau metropolă, adevăr sau post-adevăr ? Lista ar putea continua.

Nu sunt sigur dacă cineva a creat această fluiditate a noțiunilor de bază ale vieții cu scopul de a fluidiza și alte aspecte, care țin de data aceasta de bani, profit, putere, dar este clar că aici s-a ajuns.

Nu mai știm ce este o țară în raport cu cedarea de suveranitate, nici ce este votul în condițiile manipulării ca știință, nici ce înseamnă democrație în situația în care deciziile sunt pregătite în laboratoare sociale și luate în mod ocult.

Războiul din Ucraina, cu pletora lui de propagandă, a pus în lumină faptul că folosim o serie de cuvinte cândva bine definite în mod atât de subiectiv încât lumea a devenit Turnul Babel.

Ce război este acela în timpul căruia comandantul suprem al armatei pozează pentru o revistă glossy ? Ce eroi sunt cei care, veniți din țări îndepărtate, sunt plătiți cu mii de euro lunar ? Ce pământ strămoșesc apără soldații dacă pământul e deja vândut ? Ce democrație se definește prin oligarhi ? Ce granițe istorice sunt acelea stabilite de dictatura comunistă ?

Trebuie să redefinim războiul, eroismul, vatra strămoșească, democrația ? Probabil că da, numai că nu are nimeni chef să facă asta. Universitățile sunt infectate de progresism, presa și-a vândut sufletul, birocrația de nivel înalt este prinsă în lanțurile consumului, liderii politici sunt doar marionetele unor cercuri restrânse de capitaliști deținători a 99% din avuția materială a civilizației pământene.

Riscăm ca peste o vreme să dețină și 99% din mintea și sufletele noastre.

Aducerea cuvintelor cheie la înțelesul lor firesc, cu adaptări firești la contextul istoric, este urgent necesară dacă vrem ca Occidentul să nu ajungă un imens spital de psihiatrie.

Autoritatea schimbării trebuie să vină de la cei tăcuți, de la cei neimplicați încă, ei sunt majoritatea, iar tăcerea de până acum dovedește că au vrut să își păstreze mintea limpede.

La ei trebuie apelat ca la o ultimă și disperată soluție, fiindcă suntem în ceasul al 12-lea și lumea noastră a prins viteză spre prăpastie.

La ei și la Dumnezeu.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN