Menu

Tensiuni la Miercurea Ciuc după scrisoarea ultrașilor. FRF a interzis partida dintre naționala U18 a Ungariei și o echipă U18 din așa-zisul Ținut Secuiesc. Situația este monitorizată atent

f_350_200_16777215_00_images_czikcsereda.jpg

 

 

 

 

 

 

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat astăzi, cu un meci amical între naționala U18 a Ungariei și FK Csíkszereda U18, de la ora 18:00.

Mai multe galerii s-au gândit să reacționeze la această ideea unei partide între naționala U18 a Ungariei și o reprezentativă U18 din Harghita și Covasna, considerând că aceasta din urmă ar fi similară unei echipe ”naționale” a Ținutului Secuiesc. Ultrașii au redactat o scrisoare deschisă agresivă și plină de amenințări la rebeliune.

Din păcate, așa cum am mai precizat aici,”Frații” F.C. Argeș se regăsește pe lista semnatarilor.

În cele din urmă, probabil la sugestia serviciilor de informații, FRF a interzis partida la care ar fi urmat să participe selecționata ”Ținutului Secuiesc”.

”Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară  de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”, se arată în comunicatul FRF

Importante forțe de ordine vor fi prezente în zonă pentru a monitoriza situația.

Vom reveni cu amănunte și comentarii, subiectul fiind în centrul atenției.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN