Menu

O viață avem, de ce să o punem la dispoziția unor nenorociți ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_zelenski_serial.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Se pare că toată conducerea Ucrainei este alcătuită din amatori, oameni care nu au avut nimic de a face cu manegementul, negocierile, relațiile internaționale și, în general, cu ceea ce presupune politica. Partea cea mai proastă a situației este că mulți miniștri, secretari de stat, șefi de agenții provin din anturajul artistic al lui Zelensky, ori se știe că arta presupune alte abilități decât conducerea unei țări.

Cine a văzut cele vreo 60 de episoade ale serialului ”Sluga poporului”, cu Volodimir Zelenski în rolul principal, a putut observa că unii dintre actori au devenit șefi în guvern, cazul cel mai șocant fiind a lui Kuleba, ministru de Finanțe în film și de Externe în realitate.

După șase luni de război, Zelenski ori, mai probabil, partenerul american, sesizează anomalia și îl demite pe șeful SBU Ivan Bakanov, fost manager la Kvartal 95, compania de divertisment care a produs filmul.

Întrebarea care se pune este de ce jumătate din planetă trebuie să sufere în condițiile în care Ucraina este condusă de o gașcă de amici controlată de cel puțin două forțe, anume filonul extremist din interior și SUA, din exterior. Probabil că în orice altă alcătuire, une respectabilă, leadership-ul ucrainian ar fi reușit să pună în aplicare acordurile de la Minsk, ori să negocieze eficient cu Rusia, în așa fel încât să nu se ajungă ne nenorocirea care este acest război și la consecințele lui pe plan international.

Desigur că sunt o mulțime de factori care trebuie luați în considerare. Actorii și oamenii de divertisment ucrainieni au intrat ușor în rezonanță cu serviciile secrete americane, iar vârfurile elitei politice a Europei, caracterizate prin stupizenie, corupție și schelete în dulap scanate de americani au intrat și ele în transa sancțiunilor la adresa Rusiei. Dacă în acest ghiveci îi observăm și pe Joe Biden și nevolnicul său fiu Hunter, nă dăm seama că miliarde de oameni vor suferi pentru niște neaveniți despre care te întrebi cum de au ajuns la vârf.

Au ajuns pentru că așa a dorit marele capital ? Este o întrebare.

O știre recentă ne spune că după Sri Lanka, alte 12 state se pregătesc de dezastru, de incapacitate de plată și sărăcie lucie, dar nici celelelte țări nu se simt prea bine. Lăsând la o parte jocurile de interese, care au fost întotdeauna importante în politică, vedem cum prostia face ravagii.

O întrebare începe să fie pe buzele cât mai multor europeni. Pentru niște stupizi, niște panglicari ai jocului de-a principiile, pentru niște putrezi de bogați, pentru niște golani, fie ei actori cu pretenții de salvatori, beizadele, bătrâni decrepiți și alții din aceeași făină merită să ne petrecem viața în dezastru alimentar, economic, ecologic ?

O viață avem, de ce să o punem la dispoziția unor nenorociți ?

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN