Menu

Nebunie totală ! Comisia Europeană vrea să interzică umorul

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ue.jpg

 

 

 

 

 

 

Un raport al Comisiei Europene intutulat ”Folosirea umorului de către extremiștii de extremă dreapta, 2021” atrage atenția asupra glumelor din spațiul online și sugerează că ar trebui interzise.

În introducere, Raportul spune:

”Umorul a devenit o armă centrală a mișcărilor extremiste pentru a submina societățile deschise și pentru a reduce pragul spre violență. Mai ales în contextul unui val recent de atacuri teroriste de extremă dreapta, asistăm la modalități "jucăușe" de comunicare a ideologiilor rasiste. Pe măsură ce extremiștii de extremă dreapta fuzionează strategic cu culturile online, abordarea lor se schimbă fundamental. Această tendință a fost facilitată în special de așa-numita alt-dreapta și s-a răspândit la nivel global.

Această mișcare predominant online a stabilit noi standarde pentru rebranduirea pozițiilor extremiste într-o formă ironică, estompând liniile dintre răutăți și mesaje potențial radicalizante. Rezultatul este o formă nihilistă de umor care este îndreptată împotriva minorităților etnice și sexuale și considerată a inspira fantezii violente - și, în cele din urmă, acțiune.

Acest document analizează modul în care umorul funcționează ca un factor potențial în ceea ce privește influențarea violenței extremiste de extremă dreapta. Procedând astfel, urmărim diseminarea strategică a narațiunilor de extremă dreapta și discutăm despre modul în care extremiștii își ascund mesajele mizantropice pentru a nega intenția rea sau răul intenționat.

Aceste evoluții recente reprezintă provocări majore pentru practicieni: Pe măsură ce o nouă generație de extremiști violenți iese din subculturi digitale fără un centru organizațional clar, strategiile de prevenire trebuie să se concentreze din nou și să facă față naturii intangibile a culturilor online.”

Citiți tot raportul aici.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN