Menu

Realitatea.net : Rețeta pensiilor majorate cu 50%, ce "jurnaliști" apar ca membri ai Uniunii Ziariștilor

f_350_200_16777215_00_images_banner1_uzpr_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, persoane care au legături vagi cu presa beneficiază de un plus de 50% la pensie. Între cei care, prin diverse subterfugii și ambiguități, se pot bucura de această facilitate se află inclusiv politicieni sau ofițeri de carieră.

Un exemplu este cel al generalului în rezervă Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române în perioada martie-septembrie 1997, devenit avocat după pensionare.

Pe listă este și numele generalului-maior Visarion Neagoe, care și-a dovedit calitatea de jurnalist în baza unor articole „de nișă” în reviste militare, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit datelor comunicate de Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti, asociația are în prezent aproape 4 mii de membri.

Unul dintre ei este și fostul prefect de Gorj și deputat PNL în legislatura 2008-2012, Dan Ilie Morega. În direct la Realitatea Plus, acesta a explicat că a publicat diverse articole în presă și că are o pasiune pentru scris, dar că nu beneficiază de facilitatea pe care i-o conferă calitatea de "jurnalist". De altfel, Morega s-a declarat, în principiu, un adverar al pensiilor speciale, dar se numără printre cei aproape 700 de foști aleși care au dat în judecată statul pentru că li s-au tăiat acest beneficiu.

Material din 2021

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN