Menu

Hunter Biden închiriază o casă în Malibu, cu 20.000 de euro pe lună, iar Secret Service este nevoit să închirieze o casă cu 30.000 de dolari, pentru a-l supraveghea

f_350_200_16777215_00_images_banner1_biden_familia.jpg

 

 

 

 

 

 

Un obicei foarte supărător al elitelor moderne este acela de face morală celor din clasa de mijloc pentru presupusul lor iliberalism. Celor care muncesc cu adevărat li se spune să plătească mai multe taxe pentru ”ordinea internațională liberală”, așa cum a sugerat recent consilierul economic al Casei Albe.

Elitele consideră că marile lor cauze sunt cruciale pentru viitorul țării și al planetei și sunt nemulțumite că aceste cauze nu sunt apreciate de oamenii simpli, fie că este vorba despre guvernanța globală, despre construirea economiei verzi, despre avortul la cerere sau despre promovarea procurorilor indulgenți cu infractorii.

Sondajele arată că oamenii sunt preocupați de alte probleme, cum ar fi prețul benzinei la pompă, efectele dezastruoase ale hiperinflației, problemele de aprovizionare, imigrația, valul de criminalitate. Toate acestea par să nu stârnească mare interes miliardarilor progresiști.

Cu alte cuvinte, grijile elitei liberale a Antoanetelor – schimbările climatice, avorturile, LGBTQ – nu-i preocupă pe cei din clasa de mijloc și pe cei mai săraci. Cei din urmă se gândesc doar la cum să supraviețuiască încă o zi într-o lume a energiei și alimentelor tot mai scumpe și a criminalității în creștere.

Rațiunile pentru care elitele progresiste sunt tot mai puțin populare trec dincolo de prestația administrației Biden și de decrepitudinea președintelui. Totul pleacă de la aplicarea unor politici dezastruoase, la care visau demult universitățile de stânga și ONG-urile. Rezultatul a fost că alegătorii au ajuns la concluzia că ”elitelor nu le pasă”.

Publicul a ajuns la concluzia că liderii progresismului radical – donatorii miliardari din campaniile electorale, elitele din birocrație, ideologii care au capturat și transformat vechiul Partidul Democrat – ignoră criticile ce le sunt adresate. Sau spun că dezastrele pe care le-au produs sunt doar niște probleme de PR și aruncă vina pe ruși, pe Donald Trump, pe presă sau chiar pe victimele acestor politici dezastruoase. Aceștia sunt vinovații pentru valul de imigranți, pentru prețul fără precedent al benzinei, pentru lipsa laptelui praf pentru copii și alte blocaje pe lanțurile de aprovizionare.

De ce este atât de indiferent Partidul Democrat? De ce elitele sunt atât de indiferente față de consecințele inflației și lipsurilor sub administrația Biden? Răspunsul nu este doar că elitele acestea sunt foarte bogate. Problema este ca sunt foarte bogate în stilul Mariei Antoaneta. Și-au pierdut orice empatie față de cei care trebuie să îndure consecințele rigidității ideologice a elitelor. Acesta nu mai este Partidul Democrat al lui Harry Truman și nici măcar al lui Bill Clinton.

Fără a avea un venit declarat limpede, Hunter Biden închiriază o casă în Malibu, cu 20.000 de euro pe lună, iar Secret Service este nevoit să închirieze o casă cu 30.000 de dolari, pentru a supraveghea o beizadea ratată în vârstă de 50 de ani. Elitele știu că veniturile anterioare ale lui Hunter veneau din afaceri cu guverne străine, știu că nu a plătit taxele și că asta ar fi însemnat condamnarea la închisoare pentru un american de rând. Însă Hunter nu a fost investigat.

Din când în când, Michelle Obama le ține americanilor predici despre cât sunt de rasiști, de sexiști, de homofobi. Însă o face de fiecare data de la Washington, de la vila din Martha Vineyard, California, iar acum de la cea de a treia reședință, în Oahu. Este interesant că, pe măsură ce aduna mai multe milioane și cumpără mai multe reședințe, familia Obama le face și mai multă morală celor din clasa de mijloc. Americanii abia de mai pot umple un rezervor de o mie de litri pentru încălzire, când doar o reședința a familiei Obama consumă zece tone de combustibil poluant.

Nancy Pelosi a acuzat mereu că clasa de mijloc are tendințe iliberale. În timpul restricțiilor din pandemie, pe care le-a susținut cu toata fermitatea, Pelosi a fost descoperită nepurtând mască și violând regulile carantinei. Soțul ei tocmai a făcut praf un Porsche nou, conducând sub influența alcoolului. Americanii încep să nu-și mai permită vacanțe și se tem să nu rămână blocați pe aeroporturile disfuncționale din țară. Nu contează, familia progresistă Pelosi este invitată în această săptămână la reședinta lui Andrea Bocelli, pe o plajă din Toscana.

Progresiștii au o problemă. Acestor bogați umaniști le pare rău pentru păcatele Americii, însă nu într-atât de mult cât să-și sacrifice vreun element din stilul lor de viață, pe care cred că-l merită pentru că sunt atât de virtuoși. Ei fac morală, critică și țin predici și cred că asta le va aduce un soi de indulgență medievală pentru nivelul lor spectaculos de consum „iliberal”, scrie istoricul american Victor Davis Hanson, citat de Călin Marchievici în Cotidianul.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN