Menu

Slavă Ukraini ! Volodimir Zelenski rugat de popor să legalizeze căsătoriile homosexuale

f_350_200_16777215_00_images_banner1_zelenski.jpg

 

 

 

 

 

 

O petiție din Ucraina care solicită legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex a strâns suficiente semnături pentru ca președintele să ia în considerare propunerea, potrivit BBC, citat de cotidianul.ro.

Petiția are peste 27.900 de semnături, ceea ce înseamnă că președintele Volodimir Zelenski are acum 10 zile pentru a răspunde.

Homosexualitatea nu este ilegală în Ucraina, dar căsătoriile și parteneriatele civile între persoane de același sex nu sunt recunoscute.

Acest lucru a cauzat probleme deosebite pentru persoanele LGBT care s-au înrolat în armată după invazia Rusiei.

De exemplu, în conformitate cu legislația ucraineană, dacă o persoană care are o relație între persoane de același sex moare, partenerul său nu poate să îi ridice corpul sau să îl îngroape.

Petiția online se intitulează: „În acest moment, fiecare zi poate fi ultima”. Lansată la începutul lunii iunie, aceasta are acum peste 28.000 de semnături, suficient pentru a declanșa automat luarea în considerare a președintelui înainte de a fi propusă parlamentului.

O organizație LGBT a descris petiția ca fiind un „moment important” pentru membrii comunității.

„Este important ca persoanele LGBTQ să aibă dreptul de a-și vedea partenerul și de a-și lua corpul de la morgă, precum și de a cere despăgubiri, dacă este necesar. Toate cuplurile căsătorite au aceste drepturi. Sperăm cu adevărat că mariajul între persoane de același sex va fi legalizat, astfel încât oamenii să poată avea grijă unul de celălalt”, a declarat pentru BBC Oksana Solonska, manager de comunicare media la Kyiv Pride.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN