Menu

Mike Cestor mi-a spus ceva ce poate explica uluitoarea eliminare a CFR-ului din Champions League

f_350_200_16777215_00_images_banner1_cestor_mike.jpg

 

 

 

 

 

În timpul meciului dintre CFR Cluj și Pyunik Erevan, am putut observa că jucătorii feroviari evoluează rigid, fără inspirație, de parcă ar fi fost niște păpuși de lemn aduse pe teren de Dan Petrescu.

Mi-am amintit atunci o vorbă spusă mie de Mike Cestor în cantonamentul lui F.C. Argeș din Austria, în urmă cu aproape o lună de zile.

Terminasem interviul, închisesem înregistrarea și, într-un salon superb al hotelului, am mai rămas la o vorbă și la o gură de apă plată cu acest fotbalist a cărui personalitate îmi place în mod deosebit. Mike Cestor pare mai matur decât vârsta pe care o are.

Am vorbit despre școala de fotbal pe care o are la Paris, despre faptul că vrea să împânzească Franța cu o rețea de școli pentru debutanți și mi s-a părut că am în fața un om stăpân pe situație, optimist, puternic.

L-am întrebat, la un moment dat, cum a fost la CFR, cum apreciază perioada petrecută acolo. Mi-a spus, așa, în trecere, dar oarecum supărat, plin de ciudă, că antrenorul Dan Petrescu face același și același tip de antrenament de luni până vineri.

- Du lundi au vendredi ?

- Exactement, du lundi au vendredi, a repetat Mike și a schimbat subiectul.

Nu, nu și-a criticat fostul antrenor, doar a spus ce avea pe suflet.

Poate că rigiditatea și schematismul acestor antrenamente pot explica, măcar în parte, catastrofa eliminării CFR-ului.

Poate că...

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN