Menu

Alina Gorghiu, discurs infantil și împăciuitor la conferința de alegeri

f_350_200_16777215_00_images_gorghiu_alegeri.jpg

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, avut loc conferința județeană în care Alina Gorghiu, senator de Timiș, a fost aleasă președinte al PNL Argeș. Cu acest prilej, dna Gorghiu a susținut un discurs pe cât de infantil, pe atât de împăciuitorist.

Discursul a fost simplist, ca pentru analfabeți funcționali, cuprinzând afirmații de genul:

- Vom crește cu siguranță în zona mediei naționale!

- Aici sunt oameni care au muncit și vor să muncească, i-am întâlnit, îi știu, mă bazez pe ei. Acum, PNL a intrat la nivel național într-o nouă perioadă de creștere avem un Premier liberal care este și președintele PNL. Avem, deci, un Executiv cu amprentă liberală.

- Un Președinte al României care susține ideile liberale un vechi partener al PNL.

De remarcat, totuși, că Alina Gorghiu a evitat să se războiască cu PSD, care deține funcțiile de conducere la nivelul CJ și al Primăriei Pitești. Au fost câteva afirmații ponderate ce merită reținute:

- Dezvoltăm Argeșul cu măsuri liberale și cu bună colaborare între Guvernul de la București și autoritățile locale!

- PNL Argeș, de astăzi, va prezenta mesaje pozitive nu căutăm să atacăm, nu cu scandal.

Gorghiu a criticat însă PSD pentru absența unui parc industrial la Pitești sau pentru tergiversarea punerii în valoare a Cetății Poenari.

Pe ansamblu, am regretat că nu putem reține un discurs cu miez, interesant, demn de o serioasă analiză, iar pe de altă parte, observăm că Alina Gorghiu a dorit să fie rezervată, să nu riște, să nu provoace.

În ce mă privește, cred că traiectoria politică a dnei Gorghiu o va lua la vale și va rămâne doar cu funcția de la Argeș în baza căreia își va asigura un nou mandat de parlamentar.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN