Menu

Suspiciuni în Franța cu privire la fraudarea alegerilor. Cum explică Le Monde

f_350_200_16777215_00_images_banner1_alegeri_franta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Fără alte comentarii, să cităm din LE MONDE de luni.

”A doua zi după realegerea lui Emmanuel Macron în funcția de președinte al Republicii, duminică, 24 aprilie, pe rețelele de socializare a apărut un zvon care indica o presupusă fraudă electorală.

Acesta se bazează pe o secvență a nopții alegerilor de pe canalul France 2, care ar fi atribuit în direct (la 2 ore 50 min 51 s pe videoclip) lui Marine Le Pen mai mult de 14 milioane de voturi, în timp ce ea a numărat 13,2 milioane, potrivit numărătorii finale a Ministerului de Interne.

Secvența în cauză a avut loc duminică, în jurul orei 21:10.m. Jurnaliștii France 2 Johanna Ghiglia și Jean-Baptiste Marteau erau responsabili să comenteze harta interactivă a voturilor din Franța pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. "Suntem conectați în direct cu Ministerul de Interne", explică domnul Marteau pe platourile de filmare. De îndată ce o secție de votare este validată, apare acolo și vedeți numărul de voturi pentru fiecare candidat. »

Pe ecranul afișat în spatele lor, observăm că Emmanuel Macron numără, în acest moment, 14,2 milioane de voturi și că Marine Le Pen este înaintea lui, cu 14,4 milioane de voturi.

În primul rând, este ușor de verificat că Ministerul de Interne nu a acordat niciodată 14 milioane de voturi lui Marine Le Pen. Site-ul Wayback Machine, care vă permite să navigați pe paginile de internet arhivate la un moment dat, enumeră zece arhive ale paginii de rezultate a Ministerului de Interne pentru ziua de 24 aprilie. De exemplu, este posibil să observăm că la ora 21:40.m. site-ul a arătat 9,6 milioane de voturi pentru domnul Macron și 8,6 milioane de voturi în favoarea doamnei Le Pen.

Când inovăm, există neapărat ajustări care nu sunt luate în considerare, temperează France Télévisions. Am postat un calcul care nu ar fi trebuit să fie postat și înțelegem că oamenii s-au întrebat. Ne pare rău de acest lucru.”

Articolul din Le Monde pare pentru fraieri și nu explică nimic. Cum este posibil ca un prestigios post de televiziune să se înșele în asemenea mod ? Cei doi moderatori erau nebuni, drogați ? Evident că arhiva site-ului Ministerului de Interne putea fi modificată.

O anchetă independentă ar trebui să facă lumină, dar cine să o organizeze și cine să îi garanteze independența în această lume atât de bizară și iubitoare de manipulare ?

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN