Menu

”Balcanicul” Djokovic, armă electorală în jocul democratic din Australia

f_350_200_16777215_00_images_banner1_djokovic.jpg

 

 

 

 

 

Jurnalistul Paul Sakkal, de la„The Age“ din Melbourne, a participat la un podcast, iar informaţiile sale au fost preluate de reputatul ziarist, Ben Rothenberg, de la „The New York Times“.

Ce spune Paul Sakkal:

”Guvernul Federal a ajuns la concluzia că blocarea lui Djokovici la aeroport va domina ştirile, în următoarele zile, şi îl va transforma pe prim-ministrul Scott Morrison într-un erou, care a oprit intrarea în ţară a unei persoane nepopulare. Şi încă ceva ce oamenii din afara Australiei nu ştiu: blocându-l pe Djokovici, Guvernul Federal, condus de prim-ministrul Scott Morrison, a dat o lovitură grea Statului Victoria. Pentru că oficialii de aici sunt adversarii politici ai lui Morrison. Şi au fost puşi într-o lumină nefavorabilă, în tot acest scandal. Aşa că Morrison a dat o lovitură dublă”.

”Ceea ce eu nu pot să înţeleg, în această poveste, e de ce Djokovici, în momentul în care şi-a depus cererea pentru viză, n-a avut parte de un control riguros al documentelor din partea Guvernului Federal?! Pentru că se ştia că are viziuni antivacciniste, că e un om sănătos şi că e dubios că a primit scutire de la vaccinare. Dacă lucrezi pentru Guvernul Federal şi primeşti o cerere dubioasă pentru viză, nu e logic să verifici cu atenţie documentele, în loc să aştepţi ca persoana respectivă să sosească în Australia pentru a-i verifia actele, în mod riguros? Nu era logic ca documentele medicale să fie verificate de Guvernul Federal, cât timp Djokovici era la el acasă, în Serbia?”

Începe să fie din ce în ce mai limpede că balcanicul Djokovic este folosit ca armă electorală în jocul democratic din Australia.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN