Logo

Un mare ziarist îmi dă dreptate. Djokovic este victima unor jocuri politice

f_350_200_16777215_00_images_banner1_djocovic_closed.jpg

 

 

 

 

 

În sfârșit,un mare ziarist, Ovidiu Ioanițoaia, cu care am avut onoarea să fiu coleg de catedră la vechea Școală Superioară de Jurnalism, coroborează toate datele necesare și ajunge la concluzia că Novak Jokovic este victima unui joc politic.

Iată câteva fragmente dintr-un articol pe care îl puteți citi în întregime aici (Gheorghe Smeoreanu).

De pildă, aflu că aprobarea de a participa la Australian Open (AO) i-a fost dată lui Djokovic, deși nevaccinat, nu de o comisie de medici sârbi, din anturajul său, ci de una formată din specialiști australieni. Care au ajuns la concluzia, atenție!, fără să fie informați al cui e dosarul analizat, că Nole poate juca la AO fără să fie vaccinat.

Altminteri, s-a tot zis, ori măcar sugerat, că numărului 1 mondial i s-a refuzat viza de intrare în Australia. Pasămite, pentru c-ar fi aplicat greșit. Ar fi cerut viză de turist, nu de jucător pentru AO. Fals. În realitate, Nole și cei 3 membri ai echipei sale au primit viză de tip Subclass 408 de la Departament of Home Affairs. Care le-a fost însă retrasă, anulată, după interogatoriul-supliciu de 8-9 ore de pe aeroportul Tullamarine din Melbourne.

Iar anularea s-a produs, sugerează presa internațională, ca urmare a intervenției energice a lui Scott Morrison, prim-ministrul Australiei din mai 2019, când a obținut un succes electoral cotat drept „nescontat și miraculos”.

Inițial, SM a părut că se spală pe mâini, declarând că „E treaba statului Victoria (n.a. cu capitala la Melbourne), ei i-au dat viză, ei să rezolve!”. Și-a schimbat însă repede poziția și, intuind că e rost de capital electoral, a devenit brusc foarte vigilent: „Nimeni nu-i mai presus de reguli. Djokovic poate pleca înapoi cu primul avion!”.

Ambele articole, mai ales cel din NYT, intitulat „Djokovic se confruntă cu cel mai dificil moment din lupta Australiei cu Covidul”, susțin că, pe criteriul notorietății sale, Nole a devenit o țintă în actuala conjunctură. Că posibila lui expulzare, întreg acest circ, i-ar putea aduce voturi lui Morrison la scrutinul parlamentar din 9 aprilie. Alegeri înaintea cărora SM și partidul său ar tot scădea în sondaje.

Punctul meu de vedere poate fi citit aici.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.