Menu

Procesul secolului la Vâlcea. Virgil Pîrvulescu versus ziaristul Liviu Popescu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_virgil_portret_1.jpg

 

 

 

 

 

Viceprimarul Râmnicului Virgil Pîrvulescu l-a dat în judecată pe ziaristul Liviu Popescu, de la Râmnicu Vâlcea Week, considerându-se faultat de unele pamflete.

Cred că în acest fel dl Pîrvulescu și-a pierdut ultima fărâmă de onorabilitate și voi argumenta.

Așa cum l-a dat în judecată pe colegul nostru, Pîrvulescu ne putea chema în instanță pe oricare dintre cei care am spus adevărul despre domnia sa. La rândul nostru, în calitate de cetățeni ai Râmnicului, l-am putea da în judecată pe dl Pîrvulescu pentru marile deservicii pe care le-a adus în dezvoltarea și buna administrare a orașului. Ca ziariști, l-am putea da în judecată deoarece ne-a făcut să credem că este altcineva decât este, ceea ce ne-a stresat îngrozitor.

Se știe că dl Pîrvulescu ne-a indus în eroare și ne-a mințit cititorii susținând o serie de neadevăruri:

Că ar fi absovit un liceu și o facultate pe care nu le-a absolvit. Că ar fi fost pasionat de economie, ca știință, deși notele sale la această disciplină sau disciplinele conexe au fost de 5 și 6. Că este liberal pur sânge, deși a fost pe post de secretar de stat într-un guvern PSD. Că respinge unele PUZ-uri în interesul orașului, deși nu a motivat în scris această decizie.

Așa stând lucrurile, dl Pîrvulescu declanșează un fel de Procesul Secolului la Rm. Vâlcea. Instanța va fi pusă în situația jenantă de a lua la cunoștință despre neadevărurile reclamantului cu privire la studii și va avea la dosar notele de la facultate ale acestuia.

Nimic mai jenant.

În afara acelor magistrați, puțini, aflați pe un anumit culoar din câmpul tactic, judecătorii sunt oameni cinstiți și lucizi. Spun asta din experiență. Fără să judec eu în locul celor îndreptățiți, sunt sigur că Virgil Pîrvulescu va pierde acest proces, dar nu înainte de a se face de râs o dată în plus și în mod oficial. Fiindcă una este să scrie cineva ceva pe un site, alta este ca anumite afirmații să fie consemnate într-un dosar, fie el și civil.

Îi sugerez amical dlui Pîrvulescu să renunțe la proces, fiindcă va fi unul tragi – comic.

Sper să se bizuie pe experiența mea în presă și să asculte acest sfat sincer, pentru a putea continua să-și joace rolul, chiar dacă este unul fals, de salvator al Râmnicului.

În eventualitatea, destul de probabilă, că va pierde acest proces, dl Pîrvulescu va avea o ghiulea legată de picior în drumul său profesional.

Și ar fi păcat, deoarece e încă tânăr.

Luați-mă în serios, dom Pîrvulescu, procesul asta nu-mi miroase a bine.

Sincer !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN