Menu

Trei înjurături și o speranță de 1 Decembrie

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pentru mine contează mult acea jumătate de oră în care îmi beau cafeaua dimineața, momentul este ca un diapazon care îmi dă tonul zilei. Deschid televizorul pe un canal de știri, frunzăresc site-urile de presă pe telefon și în câteva minute îmi construiesc o stare de spirit.

De Ziua Națională, prima chestiune pe care am văzut-o a fost mesajul pe Facebook al actorului #rezist Marius Manole:
”E 1 decembrie. N-am niciun sentiment”.

Asta a scris omul și instantaneu l-am dat dracului, așa încât pot spune că mi-am început Ziua Țării cu o înjurătură. Apoi, mi-am zis că e mai bine că acest Manole, care nu a construit, ci a dărâmat, să recunoască faptul că nu are niciun sentiment față de țară și trebuie să îi fim recunoscători. În comparație cu trădătorii și hoții care arborează drapelul doar pentru a-și ascunde egoismul și disprețul, Manole e sincer.

A doua știre a zilei a fost, pentru mine, faptul că se lansează hârtia de 20 de lei, cu chipul Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie care apare pe o bancnotă românească. BNR a dat un comunicat în care a evitat, șmecherește, să spună că este vorba despre o eroină care și-a dat viața pentru suveranitatea țării, zicând că Ecaterina Teodoroiu simbolizează astfel egalitatea de gen.

 

Citiți continuarea articolului AICI

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN