Menu

Ori pică guvernul, ori pică urgent Florin Cîțu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_citu_reclamat_1.jpg

 

 

 

 

 

Florin Cîțu cheamă guvernul la ordin în legătură cu rectificarea bugetară.

E un pic neconstituțional să te erijezi în supraveghetorul guvernului, dar Cîțu știe că poate și o face. Mai știe că lovind la rădăcină încă din prima zi, are o șansă ca, în cele din urmă, guvernul să cadă.

Este o răzbunare pe Iohannis, o răzbunare pe soarta crudă care l-a adus pe Ciucă în fruntea executivului.

În curând va fi clar că în acest fel nu se poate lucra, ori pică guvernul, ori pică Florin Cîțu.

Deocamdată, Marcel Ciolacu să preface că totul este în ordine, că supervizarea rectificării de către coaliție este cel mai firesc lucru, dar în mod cert premierului – general situația i se va părea inacceptabilă. Dacă la fiecare semnătură Cîțu va dori să îl țină de mână pe Ciucă, ce se poate întâmpla?

Vanitatea lui Cîțu și a ”echipei câștigătoare” este atât de mare încât le ia mințile și ar fi capabili să dea foc țării doar pentru a avea control pe bani. Fiindcă despre bani este vorba, probabil că rectificarea prevede mutarea unor fonduri de mult promise ca șpagă, ori comisioane, cum doriți.

Dacă acum este nevoie de o ședință a coaliției, când vor veni banii de la PNRR de câte ședințe va fi nevoie ?

În fine, credeați că misiunea lui Cîțu s-a încheiat ? Nici pomeneală, abia acum, fără să riște nimic și invocând protocolul coaliției, va putea să joace la poker soarta României.

Culmea este că din poziția de șef al PNL și al Senatului, nici măcar Iohannis nu are ce-i face acestui spărgător de tot ce se poate sparge numit Cîțu.

Criza politică nu s-a încheiat, probabil abia de acum începe cu adevărat.

UPDATE: Florin Cîțu, președintele PNL, a cerut o ședință urgență de coaliție pentru a se discuta alocările de la rectificarea bugetară. Guvernul anunță însă că ședința în care urmează să fie adoptată rectificarea bugetară va începe la ora 12.30, fără a mai aștepta o analiză a coaliției.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN