Menu

A murit Benone Sinulescu

f_350_200_16777215_00_images_Sinulescu.jpg

 

 

 

 

 

 

Benone Sinulescu a murit, în această după-amiază, la spital.

Îndrăgitul interpret de muzică populară avea 84 de ani.

Acesta a început să se simtă rău duminică. Starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, din păcate, iar azi, în jurul orei 14,30 a decedat.

Artistul ar fi avut o pneumonie de aspirație, care s-a agravat. După cum a declarat chiar soția sa, nu ar fi vrut să meargă la spital, de teama Covid-ului.

Benone Sinulescu a mai fost internat la spital, anul acesta, de câteva ori.

Va fi înmormântat la Cimitirul Eternitatea.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937, Siriu, Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară. După 1989, a abordat și stilul etno-dance.

În decembrie 1967, artistului i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Apoi, președintele României Ion Iliescu i-a conferit, în 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”, iar la 7 februarie 2004 - Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN