Menu

Un personaj de Ion Creangă și Cristian Gentea, primarul din altă poveste

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_ionicjpgx.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Fiindcă nu e frumos să dai în cei căzuți, m-am inhibat să scriu despre activitatea sulfuroasă a fostului primar al Piteștiului, Cornel Ionică.

Cine îl cunoaște pe dl Ionică, iar eu zic că îl cunosc deoarece i-am fost profesor la facultatea pe care, ca gâsca prin apă, a absolvit-o, își poate da seama că nu era de nasul lui o funcție ca aceea de primar al capitalei argeșene.

Chiar am scris un articol, pe care însă din rațiunea de mai sus nu l-am publicat,  în care începeam cu un mic fragment dintr-o povestire de Ion Creangă:

” Amu cică era odată într-un sat un băetan, care n-avea nici tată, nici mamă și nici o rudă; așa era de strein, de parcă era căzut din ceriu. Și fiindcă băetanul acela era supus, răbdător și tăcut - și bărbații și femeile din acel sat se luaseră a-i zice "Ionică cel prost, Ionică cel prost" și așa îi rămăsese acum numele. Dar știți că este o vorbă ca: "dracul în curu' prostului zace.”

De când a plecat personajul lui Creangă de la Primăria Pitești, am tot aflat, din diverse surse, ce nenorociri a lăsat în urmă și ca documente semnate, dar mai ales ca stil de lucru și ca mentalitate.

O catastrofă acest domn, dar cu interese personale bine conturate.

În acest context pun eu ceea ce s-a întâmplat cu o construcței din Pitești și despre care urlă presa. Voi cita din comunicatul Primăriei Pitești transmis presei:

” Serviciul Disciplină în Construcții din cadrul Primăriei și Poliția Locală au fost solicitate de către primarul Cristian Gentea, în urma unei sesizări primite din partea cetățenilor, să facă verificări în teren privind respectarea prevederilor legale în cazul clădirii aflate în construcție pe strada Nicolae Iorga, zona Tancodrom.

Ajunși la fața locului, primarul Piteștiului și polițiștii locali au constatat că dezvoltatorul, Florian Construct Invest Concept SRL, nu a respectat autorizația de construire existentă, ce datează din iunie 2021 și prevedea construirea unei locuințe uni-familiale. Clădirea aflată în construcție se încadrează la categoria locuințelor colective, fiind dimensionată și structurată conform unui bloc.

Pentru o astfel de construcție, este nevoie de realizarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat de către Consiliul Local, înainte de începerea lucrărilor. Este prevăzută, de asemenea, obligativitatea legală a existenței unei platforme de colectare a deșeurilor, a locurilor de parcare necesare și a spațiului verde, toate acestea fiind cerute de legislația în vigoare pentru o astfel de clădire”.

Este plin orașul de asemenea situații, dar e clar că primarul Cristian Gentea nu poate dezgropa toți morții.

Această firmă Florian și nu mai știu cum a primit aprobare de construcție, dar săracul patron a crezut că merge ca pe vremea personajului lui Creangă. Aproape că nici nu îl consider vinovat pe nea Florian – cred că așa îl cheamă – el știa că așa curg treburile la Pitești.

Blocul va fi dărâmat.

Ideea este că dincolo de proiecte și dezvoltare, Piteștiul are acum un primar respectabil, atent să nu își bată nimeni joc de oraș, adică de cetățeni.

Într-o situație mizerabil de incertă, fără guvern deplin și cu crize suprapuse, cu PNL Argeș făcut arșice, măcar la Primăria Pitești știm că se țin lucrurile sub control.

Din vanitatea mea sau din ce motiv vreți, nu pot să nu fiu bucuros ca ziarist că am scris de bine în campania electorală despre domnul Cristian Gentea.

Am avut ochi, nu degeaba am văzut atâtea ca ziarist.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN