Menu

Ce au făcut Miuțescu și Tofan

f_350_200_16777215_00_images_banner1_miutescu_tofan.jpg

 

 

 

 

 

Deocamdată și pentru ceva vreme, poate pentru totdeauna, Adrian Miuțescu și Gelu Tofan, respectiv președintele județean și cel piteștean ai PNL, ies din politica la vârf.

Ies pe ușa din dos.

Un comunicat al DNA anunță că acești doi domni au tras sfori pentru angajarea unor persoane pe funcții importante doar fiindcă erau posesoare de carnet de membru PNL.

Se poate descoperi că la mijloc au fost și niște parale. Sau nu.

Ce au făcut Miuțescu și Tofan au făcut toți liderii politici în ultimii 30 de ani, dar nu ca nebunii.

Nu-i văd pe Mînzînă sau Gentea punând pasiune pentru a planta la Învățământ sau la Protecția Cosnumatorului sau altundeva pe cineva. Poate o vorbă bună, dar nu pasiune, nu determinare, nu program de politizare.

La PSD, lucrurile s-au derulat întotdeauna implicit, iar la PNL, explicit.

Când ești explicit, o pățești.

Pe de altă parte, e clar că dacă Miuțescu și Tofan nu se puneau cu Alina Gorghiu, dacă primul dintre ei nu ar fi trecut în grupul lui Orban, DNA și-ar fi văzut de treabă.

Sincer, nici eu nu am crezut că madam Gorghiu are atâta putere, dar e clar că nu degeaba se spune ce se spune pe la colțuri, prin București, despre o relația umbroasă la nivel înalt.

Ce va urma ?

Evident, vor fi alegeri pentru a-i da jos pe Miuțescu și Tofan din funcțiile lor, iar PNL Argeș va fi sub conducerea directă sau indirectă a Alinei Gorghiu.

Umilință mai mare nu poate xista, câștigarea alegerilor de către liberali în Argeș se amână cu o perioadă nedeterminată.

Știți ce se cam negociază acum ? Anume că dacă se face guvern PSD – PNL, acolo unde există președinte de județ de la un partid, acel partid să preia toate deconcentratele.

Adică, se negociază să facă toată lumea ce au făcut Miuțescu și Tofan.

Da, dar implicit, nu explicit, pe Whatsapp.

Până una alta, ar mai fi o șansă pentru cei doi cei mai amărîți politicieni argeșeni, anume să se facă totuși guvern PNL – USR, cu voturile orbaniștilor. Slabe speranțe totuși, mai slebe decât să încurce Islanda pe Macedonia de Nord, microbiștii înțeleg ce spun.

În fine, am scris că Adrian Miuțescu nu face bine că pleacă la Orban, fiind, ca președinte, responsabil de soarta echipei. A plecat și l-a nenorocit pe dom Gelu.

Cred că nici dacă se întoarce la matcă nu scapă nemazilit și nici de mers la instanță.

Închei remarcând faptul că madam Gorghiu chiar are putere în țara asta, plus că nu uită și nu iartă.

Ca Iohannis.

Ce coincidență !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN