Menu

Negocieri eșuate

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Ciolos-Citu-Kelemen.jpg

 

 

 

 

 

 

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, după întâlnirea cu premierul desemnat Dacian Cioloș:

„Am acceptat această întâlnire din respect pentru români, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Am spus că cei care au declanșat criza să vină cu o soluție - USR, PSD și AUR. O să mai discutăm, o să mai vedem.

Coaliția USR-PSD-AUR are o majoritate testată, în Parlament. Responsabilitatea găsirii unei majorități este a lui Dacian Cioloș. Noi suntem un partid responsabil, dar nu nu noi am creat această criză, premierul desemnat să găsească majoritate, vom vedea ce se va întâmplă în zilele următoare. Noi suntem responsabili și vrem să rezolvăm aceasta criză. PNL va face o desemnare când va avea o majoritate”.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat:

„Nu s-a luat nicio decizie, o să am o ședință de Birou Național.

Mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid, ca să ia mandat pe negociere și vineri vom avea o nouă întâlnire ca să vedem care sunt deciziile. În principal, Florin Cîțu are nevoie de această discuție în partid.

Am fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, nici cu PSD, nici cu AUR. Nu existp altă formulă decât cu PNL și UDMR”, a subliniat Cioloș.

Vedem dacă PNL e responsabil”, a mai afirmat Cioloș.

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR:

“Nu am ajuns la o concluzie şi, sigur, trebuie să vedem fiecare dintre părţi ce vor discuta când vor ajunge înapoi în forurile decizionale. Ceea ce am constatat eu (...) - lipsa de încredere. Fără încredere este greu să construieşti ceva. Ţinta UDMR este să găsim soluţii într-o formulă sau alta de guvernare pentru toate problemele cu care ne confruntăm. (...) Sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate şi în dreapta şi în stânga.”

Urmează și o a doua întâlnire, vineri.

 

Foto colaj: Inquam Photos/ Kelemen Hunor (Facebook)

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN