Menu

Liniște ! Laboratoarele partenerilor strategici lucrează pentru voi

f_350_200_16777215_00_images_banner1_negocieri.jpg

 

 

 

 

 

Sper că nimeni nu crede că USR a votat moțiunea de cenzură doar fiindcă nu-i mai place de mutra lui Cîțu. Politica românească este mahala și plezirism doar la suprafață și pe mize mici, în dos se află strategii și jocuri de interese foarte de clare, chiar dacă adesea, contradictorii.

De data asta, se pare că Franța a decis să preia șefia monitorizării României din mâinile americanilor, iar primul pas în acest sens a fost făcut, anume generarea unei crize. Supărat pe Washington din motive economice și strategice, Parisul contraatacă.

Urgent, USR a fost preluat de Dacian Cioloș, urmând să i se construiască acestuia un culoar spre Cotroceni. Abia aștept să văd dacă ar putea fi pusă la punct o asemenea capodoperă a științelor sociale.

Supărat că stăpânii se ceartă și știind că riscă să plătească oalele sparte, Iohannis încearcă să tragă de timp, sperând că zeii se vor împăca.

Dacă până mai ieri a stat cu botul pe labe, PSD reintră în joc, favorizat de succesul SPD în fața CDU/CSU. Marcel Ciolacu cere totul în speranța că nu va primi nimic și se va îngrășa din sedentarism vreme de trei ani.

Aceasta este fotografia momentului, acestea sunt forțele angrenate în luptă, urmează să vedem și ce minciuni mai poate înghiți poporul român.

Franța a neglijat manipularea și va trebui să scoată bani grei pentru a genera un scenariu propagandistic care să îl reinventeze pe Dacian Cioloș. La rândul ei, SUA are alte probleme, mult mai grave, cu China și își lasă interesele pe mâna statului intelligent local pe care, la vârf, nu îl dă inteligența afară din casă. În context, PSD pare favorizat de alegerile nemțești, fiindcă se poate supune concomitent și Berlinului și social – democrației.

Sunt de părere că până în acest moment nu există un scenariu dominant care să îi fie impus lui Iohannis. Încă se lucrează, e nevoie de timp, motiv pentru care negocierile vor fi reluate.

De estimat că Franța se va limita, pentru moment, la succesul de fi fi generat criza și deruta socială, ceea ce nu e puțin lucru,  și îi va da lui Cioloș mână liberă să revină în coaliție. SUA va renunța la agentul Cîțu și se va mulțumi cu sergentul Ciucă. Germania știe că guvernatorul Iohannis e la post și nu o va trăda nici dacă i se va cere, la nevoie, să se pupe cu Ciolacu.

Până atunci, românii mor de covid și înaintează șerpuind spre o criză care le va aduce aminte unora de anii 80 ai secolului trecut.

Faceți, totuși, un pic de liniște, laboratoarele partenerilor strategici lucrează pentru voi.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN